Back to top
Tawk.to

Project Falco-vertegenwoordiging Ierland

Home Projecten Project Falco-vertegenwoordiging Ierland

Als onderdeel van het ‘Cycle Programme' voor Dunlaoghaire Rathdown County Council, heeft Falco's vertegenwoordiger in Ierland een aantal fietsenstallingen geplaatst. Voor maximaal 88 fietsen staat de FalcoGamma Hi fietsenstalling met fietsaanleunbeugels op vier verschillende locaties verspreid in Dublin.

Dunlaoghaire Rathdown County Council is toegewijd aan het leveren van hoge kwaliteit fietsvoorzieningen in de hele provincie. Om dit doel te bereiken werkt de Council momenteel aan een beoordeling over het fietsnetwerk, waarbij een formeel netwerk van fietsroutes wordt gemaakt en helpt om investeringen te concentreren op gebieden die hier het meeste baat bij hebben. Ook heeft de Council een zogenaamd 'Cycle Policy' aangenomen dat ontwikkelingspunten vastlegt op het gebied van fietsvoorzieningen waaronder fietsparkeren.

Redenen voor het kiezen van de Falco fietsaanleunbeugel en de FalcoGamma Hi fietsenstallingen?

De Council vindt de Falco fietsaanleunbeugels de meest robuuste en betrouwbare fietsleunbeugels. Zij hebben een vergelijk gemaakt waaruit bleek dat deze fietsbeugels meer vandalismebestendig zijn.

Doordat de FalcoGamma fietsenstalling geen zijpaneel heeft vermindert het de kans op graffiti en vandalisme. Met de dubbelzijdige variant kan er met de fiets aan twee zijdes geparkeerd worden.

De County Council was erg tevreden over de dienstverlening van Falco's vertegenwoordiger in Ierland aangaande locatiebezoeken, beschikbaarheid van tekeningen over de betreffende producten, de technische kennis en uiteindelijke montage van de fietsenstallingen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!