Back to top
Tawk.to

Overkappingen en fietsenrekken voor gezondheidscentrum

Home Projecten Overkappingen en fietsenrekken voor gezondheidscentrum

Kloos2 heeft voor Gezondheidscentrum Veldpoort het monumentale Janninkcomplex getransformeerd tot nieuw gezondheidscentrum.

Het gezondheidscentrum, dat grotendeels op de begane grond is ontwikkeld, had behoefte aan een overdekte fietsenstalling met ruimte voor 36 fietsen van bezoekers. Tevens was er behoefte aan een personeelsruimte met capaciteit voor 22 fietsen en een bergruimte voor een aantal containers.

Overkappingen

Men heeft gekozen voor FalcoLok 500 combi overkappingen. De stalling voor bezoekers is aan 1 zijde open en dus makkelijk toegankelijk.  De ruimte voor bezoekers is helemaal dicht en kan worden afgesloten met een deur.

De constructie van de FalcoLok 500 is opgebouwd uit stalen dakframes met een rondom lopende goot en een fraaie boeg. Het dak bestaat uit aluzinc profielplaten. De stalen wandframe is bekleed met open latwerk van FSC gecertificeerd hardhout.

Fietsenrekken

Om de fietsen te parkeren in de fietsenoverkapping is gekozen voor enkelzijdige fietsenrekken FalcoSound met 4 en 6 plaatsen. FalcoSound is geschikt voor allerlei soorten fietsen en door de bijzondere vorm van de wielbeugels is dit fietenrek erg vriendelijk voor het voorwiel

Onze projectadviseurs denken graag met u mee over de beschikbare ruimte en het gewenste aantal fietsparkeerplaatsen. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkappingen worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!