Back to top
Tawk.to

Nieuwe FalcoHanger voor VMBO West-Groningen

Home Projecten Nieuwe FalcoHanger voor VMBO West-Groningen

Falco's vernieuwde stuurdraagsysteem de FalcoHanger is onlangs geplaatst bij de VMBO in West-Groningen. Voordelen van de FalcoHanger zijn dat het voorwiel van de fiets niet wordt verbogen, de fiets wordt geparkeerd middels het stuur (i.p.v. het wiel) en bijna alle soorten fietsen passen in dit fietsparkeersysteem!

Het VMBO is een middelgrote onderwijsinstelling in West-Groningen. Met de nieuwbouw voor deze school is er ook behoefte aan voldoende fietsparkeerplaatsen op het terrein. Met de FalcoHanger zijn er 434 fietsplaatsen gecreëerd.

Allerlei soorten fietsen

Falco heeft onderzoek gedaan naar de verschillende soorten fietsen die gestald kunnen worden in de FalcoHanger, 98% van de geteste fietsen kon probleemloos gestald worden in dit stuurdraagsysteem. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het hoog-laag systeem raken sturen niet in elkaar verstrengeld en dit gegeven maakt het fietsparkeren gebruiksvriendelijker.
Het systeem waar het fietsstuur aan wordt opgehangen is voorzien van een kunststof huls waarmee het stuur beschermd wordt tegen beschadiging.
Een ander voordeel van de FalcoHanger is dat er geen vuil ophoopt tussen de geparkeerde fietsen.

Duurzaam fietsparkeren

Het stuurdraagsysteem wordt gemaakt van thermisch verzinkt staal, een duurzaam materiaal dat lang meegaat en volledig te recyclen is. De zinklaag wordt gescheiden van het staal en beide materialen kunnen 100% hergebruikt worden. Past in een duurzaam inkoopbeleid.

Wilt u een fietsparkeersysteem voor uw onderwijsinstelling, eventueel op maat? Neem contact op met één van de productadviseurs van Falco, zij helpen u graag verder. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!