Back to top
Tawk.to

Nieuwe FalcoHanger voor VMBO West-Groningen

Home Projecten Nieuwe FalcoHanger voor VMBO West-Groningen

Falco's vernieuwde stuurdraagsysteem de FalcoHanger is onlangs geplaatst bij de VMBO in West-Groningen. Voordelen van de FalcoHanger zijn dat het voorwiel van de fiets niet wordt verbogen, de fiets wordt geparkeerd middels het stuur (i.p.v. het wiel) en bijna alle soorten fietsen passen in dit fietsparkeersysteem!

Het VMBO is een middelgrote onderwijsinstelling in West-Groningen. Met de nieuwbouw voor deze school is er ook behoefte aan voldoende fietsparkeerplaatsen op het terrein. Met de FalcoHanger zijn er 434 fietsplaatsen gecreëerd.

Allerlei soorten fietsen

Falco heeft onderzoek gedaan naar de verschillende soorten fietsen die gestald kunnen worden in de FalcoHanger, 98% van de geteste fietsen kon probleemloos gestald worden in dit stuurdraagsysteem. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het hoog-laag systeem raken sturen niet in elkaar verstrengeld en dit gegeven maakt het fietsparkeren gebruiksvriendelijker.
Het systeem waar het fietsstuur aan wordt opgehangen is voorzien van een kunststof huls waarmee het stuur beschermd wordt tegen beschadiging.
Een ander voordeel van de FalcoHanger is dat er geen vuil ophoopt tussen de geparkeerde fietsen.

Duurzaam fietsparkeren

Het stuurdraagsysteem wordt gemaakt van thermisch verzinkt staal, een duurzaam materiaal dat lang meegaat en volledig te recyclen is. De zinklaag wordt gescheiden van het staal en beide materialen kunnen 100% hergebruikt worden. Past in een duurzaam inkoopbeleid.

Wilt u een fietsparkeersysteem voor uw onderwijsinstelling, eventueel op maat? Neem contact op met één van de productadviseurs van Falco, zij helpen u graag verder. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!