Back to top
Tawk.to

Herinrichting centrum met boombeschermers en fietsparkeervoorziening

Home Projecten Herinrichting centrum met boombeschermers en fietsparkeervoorziening

In Bovensmilde is een deel van het stadscentrum opnieuw ingericht met straatmeubilair, boombescherming en fietsparkeervoorzieningen van Falco. In samenwerking met Schonewille GWW maakte Falco een zeshoekige bank, boombeugels en fietsenrekken.

De bank komt uit de FalcoSwing serie en wordt als zeshoek geplaatst. Daarnaast zijn er elf FalcoRing boombeugels geplaatst om het jonge groen te beschermen. Aanvullend zijn er ook zeven enkelzijdige fietsenrekken geplaatst. Hiermee worden in totaal 35 fietsparkeerplaatsen gecreëerd.

Serie FalcoSwing

De FalcoSwing is een modulair systeem waardoor er veel verschillende opstellingen zijn te creëren. Vrijstaand, vierkant, zeshoekige opstelling met tafel, met of zonder rugleuning etc. Met behulp van de diverse beschikbare onderdelen kan men ieder plein of park voorzien van een ‘swingende’ bank met of zonder rugleuning. De kenmerkende halfronde steunen zijn een terugkerend element in deze serie buitenmeubilair. Al het hout in deze serie is FSC® gecertificeerd..Bekijk hier de FalcoSwing zonder rugleuning.

Boombeugels

Deze boomring rust op vier staanders en creëert zo een beschermende omgeving voor de boom. Deze boomring werkt ook prima als waarschuwingsteken bij parkeerplaatsen die omringd zijn door bomen, dit voorkomt beschadigingen aan bomen en aan auto’s.
Poedercoating is mogelijk in elke standaard RAL- kleur waardoor de boomring juist een opvallend kleurtje gegeven kan worden of passend in de omgeving. 


Voor een herinrichting in uw gemeente, neem contact op met één van onze productadviseurs voor een advies op maat. Bel 0546 55 44 44 of mail naar info@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!