Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren met Falco fietsklemmen - OVT Breda

Home Projecten Fietsparkeren met Falco fietsklemmen - OVT Breda

Ballast Nedam realiseert in samenwerking met Hurks OVT Breda, een modern station waar reizen, wonen, werken en winkelen zijn geïntegreerd in één gebouw. Het nieuwe station wordt in opdracht van NS Poort, ProRail en de gemeente Breda gerealiseerd en is een ontwerp van architect Koen van Velsen.

Omvang

Het nieuwe station telt zeven sporen en drie perrons, waar zestien treinen per uur kunnen stoppen. Het nieuwe busperron biedt ruimte aan twintig bussen die goed aansluiten op de treindiensten. In en rond het station is plaats voor meer dan 4000 fietsen.

Fietsklemmen op maat voor OVT

De fietsklemmen die Falco op maat maakte voor deze openbaar vervoer terminal zijn geplaatst aan de noordzijde, het Noordplein.

Het hoog – laag plaatsen van deze fietsklemmen zorgt voor een compactere opstelling van de fietsen zodat er meer fietsplaatsen gecreëerd worden. In totaal zijn er ruim 850 fietsplaatsen gemaakt met deze fietsklemmen.

De fietsklemmen zijn uitgevoerd  van massief staal, met een ankerdeel voor fundatie in de grond en hebben een aangelaste voetplaat.  

Fietsparkeeroplossing nodig?

Falco heeft ruim 65 jaar ervaring met fietsparkeren op elk buitenterrein. Van schoolpleinen, ondergrondse stallingen en stations heeft Falco voor u een advies en product op maat.

Om elke fiets te kunnen parkeren!

Meer producten bekijken op het gebied van fietsparkeren?

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!