Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren met Falco fietsklemmen - OVT Breda

Home Projecten Fietsparkeren met Falco fietsklemmen - OVT Breda

Ballast Nedam realiseert in samenwerking met Hurks OVT Breda, een modern station waar reizen, wonen, werken en winkelen zijn geïntegreerd in één gebouw. Het nieuwe station wordt in opdracht van NS Poort, ProRail en de gemeente Breda gerealiseerd en is een ontwerp van architect Koen van Velsen.

Omvang

Het nieuwe station telt zeven sporen en drie perrons, waar zestien treinen per uur kunnen stoppen. Het nieuwe busperron biedt ruimte aan twintig bussen die goed aansluiten op de treindiensten. In en rond het station is plaats voor meer dan 4000 fietsen.

Fietsklemmen op maat voor OVT

De fietsklemmen die Falco op maat maakte voor deze openbaar vervoer terminal zijn geplaatst aan de noordzijde, het Noordplein.

Het hoog – laag plaatsen van deze fietsklemmen zorgt voor een compactere opstelling van de fietsen zodat er meer fietsplaatsen gecreëerd worden. In totaal zijn er ruim 850 fietsplaatsen gemaakt met deze fietsklemmen.

De fietsklemmen zijn uitgevoerd  van massief staal, met een ankerdeel voor fundatie in de grond en hebben een aangelaste voetplaat.  

Fietsparkeeroplossing nodig?

Falco heeft ruim 65 jaar ervaring met fietsparkeren op elk buitenterrein. Van schoolpleinen, ondergrondse stallingen en stations heeft Falco voor u een advies en product op maat.

Om elke fiets te kunnen parkeren!

Meer producten bekijken op het gebied van fietsparkeren?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!