Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling Concordia met systemen van Falco

Home Projecten Fietsenstalling Concordia met systemen van Falco

De gemeente Breda heeft onlangs de nieuwe fietsenstalling in gebruik genomen die zich in de Concordia-parkeergarage bevindt. Falco maakte hiervoor Ideaal fietsenrekken en fietsstandaards uit de serie FalcoIon. Bijzonder? De FalcoIon is een fietsstandaard speciaal voor e-bikes. 

Gecombineerd

Ook bijzonder is de combinatie van parkeergarage met een fietsenstalling. Het fenomeen om parkeergarages te combineren met een fietsenstalling komt steeds vaker voor. In Fietsverkeer (editie maart) wordt al op de mogelijkheden gewezen hiervan en blijkt dat het aantal gemeenten die dit combineren al voorzichtig groeit. 

Blauw

In de fietsenstalling in de Concordiagarage zijn de Ideaal fietsenrekken geplaatst waarop het keurmerk FietsParkeur is verleend. Er zijn 16 fietsenrekken geplaatst voor de mountainbike, 80 enkelzijdige fietsenrekken en 284 dubbelzijdige fietsenrekken, allemaal gepoedercoat in ultramarijnblauw (RAL 5002).


Fietsstandaard op maat

Ook de nieuwe en innovatieve FalcoIon beleefde hier een nieuwe primeur; Falco maakte namelijk de FalcoIon op verzoek van de gemeente Breda met twee geïntegreerde oplaadpunten per fietsstandaard. In Breda worden er hiermee zes fietsparkeerplaatsen gecreëerd voor de zogenaamde e-bike.
De FalcoIon is door Falco ontworpen en wordt ook in onze eigen fabriek in Vriezenveen gemaakt, net als de Ideaal fietsenrekken. Mogelijkheden te over dus om een ontwerp op maat te bespreken voor fietsparkeren op uw locatie.

Meer informatie over de fietsstandaard FalcoIon.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!