Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling Concordia met systemen van Falco

Home Projecten Fietsenstalling Concordia met systemen van Falco

De gemeente Breda heeft onlangs de nieuwe fietsenstalling in gebruik genomen die zich in de Concordia-parkeergarage bevindt. Falco maakte hiervoor Ideaal fietsenrekken en fietsstandaards uit de serie FalcoIon. Bijzonder? De FalcoIon is een fietsstandaard speciaal voor e-bikes. 

Gecombineerd

Ook bijzonder is de combinatie van parkeergarage met een fietsenstalling. Het fenomeen om parkeergarages te combineren met een fietsenstalling komt steeds vaker voor. In Fietsverkeer (editie maart) wordt al op de mogelijkheden gewezen hiervan en blijkt dat het aantal gemeenten die dit combineren al voorzichtig groeit. 

Blauw

In de fietsenstalling in de Concordiagarage zijn de Ideaal fietsenrekken geplaatst waarop het keurmerk FietsParkeur is verleend. Er zijn 16 fietsenrekken geplaatst voor de mountainbike, 80 enkelzijdige fietsenrekken en 284 dubbelzijdige fietsenrekken, allemaal gepoedercoat in ultramarijnblauw (RAL 5002).


Fietsstandaard op maat

Ook de nieuwe en innovatieve FalcoIon beleefde hier een nieuwe primeur; Falco maakte namelijk de FalcoIon op verzoek van de gemeente Breda met twee geïntegreerde oplaadpunten per fietsstandaard. In Breda worden er hiermee zes fietsparkeerplaatsen gecreëerd voor de zogenaamde e-bike.
De FalcoIon is door Falco ontworpen en wordt ook in onze eigen fabriek in Vriezenveen gemaakt, net als de Ideaal fietsenrekken. Mogelijkheden te over dus om een ontwerp op maat te bespreken voor fietsparkeren op uw locatie.

Meer informatie over de fietsstandaard FalcoIon.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!