Back to top
Tawk.to

Fietsenberging bij appartementencomplex Nuenen

Home Projecten Fietsenberging bij appartementencomplex Nuenen

In Nuenen is een kantoorpand getransformeerd naar een appartementencomplex met 20 appartementen. Bewoners kunnen hun fietsen overdekt parkeren in de door Falco geplaatste fietsenberging. De fietsoverkapping is voorzien van 4 enkelzijdige fietsenrekken uit de serie FalcoSound.

Fietsenberging

De opdrachtgever Caspar de Haan heeft gekozen voor de FalcoLok 500 met FSC® gecertificeerd hardhout als wandbekleding. De FalcoLok is een vandalismebestendige overkapping. De FalcoLok 500 is ook een zeer flexibele overkapping. Deze overkapping is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen als berging. De constructie is opgebouwd uit stalen dak frames van 250x398 cm van het Falco G-profiel. Deze kenmerkt zich door een rondom lopende groot en fraaie boei van 15 cm hoog. De dakvlakken steunen op spanten. Standaard is de FalcoLok serie uitgevoerd met een aluzinc damwand profielplaat van 1 mm dik.

FalcoSound fietsenrek 

In de fietsenstalling zijn 4 FalcoSound fietsenrekken geplaatst voor 5 fietsen. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Hierbij is het uitgangspunt dat van wielrennersfiets tot mountainbike gestald kan worden in het fietsenrek zodat de fiets stevig staat. Een stevige en stabiele plaatsing is één van de belangrijke aandachtspunten van het fietsenrek. Het resultaat mag er zijn met de FalcoSound!

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!