Back to top
Tawk.to

Falco overkapt parkeerplaatsen auto's

Home Projecten Falco overkapt parkeerplaatsen auto's

Nabij het wooncomplex Havenmeester in Tilburg maakte Falco de FalcoGrand overkapping op maat voor het overkapt parkeren van bewoners' auto's.

De FalcoGrand is een overkapping met extra diepte waardoor deze uitermate geschikt is voor het overkappen van auto's of zelfs groter materieel zoals machines en werktuigen. Met een diepte van 450 cm en hoogte van 250/280 cm is er genoeg ruimte. Handig ook voor strenge winters waardoor auto's en materieel beschermd geparkeerd staan.

Voor het Havenmeester is de FalcoGrand overkapping samengesteld uit 9 vakken, zonder achterwanden en met twee kopwanden (aan de zijkant). Doordat de overkapping tegen een bestaande wand is geplaatst kon de bekleding achterwege blijven en toch afgesloten worden aan de achterkant. Ter versteviging van de constructie van de overkapping zijn wel extra schoren geplaatst aan de achterzijde.

Doordat de hoogte aan de voorzijde hoger is, rijden grotere voertuigen en materieel flexibel in. En door het aflopend vormgegeven dak blijft er geen water staan, dit wordt afgevoerd via de goten.

Constructie FalcoGrand overkapping
De kopwanden zijn gemaakt van hardhouten latten, het dak is gemaakt van aluzinc profielplaten. Verder is de overkapping voorzien van bakgoten en regenwaterafvoeren. De overkapping is stevig verankerd in de grond door middel van 18 betonvoeten. De stalen constructie wordt thermisch verzinkt voor een langere levensduur en mooiere uitstraling.

Montage
Falco beschikt over een eigen montage team die overal op locatie onze overkappingen kan installeren. Daarnaast kunnen we ook het transport voor uw project verzorgen. Bij een bedrag boven € 500 is dat franco. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!