Back to top
Tawk.to

Eigenaar BASF van Nunhems Zaden investeert, ook in fietsparkeren

Home Projecten Eigenaar BASF van Nunhems Zaden investeert, ook in fietsparkeren

BASF heeft na overname van Nunhems Zaden in Limburg, flink geïnvesteerd in het bedrijf. Met de bouw van 36 nieuwe kassen betekent dat: meer werkgelegenheid en daarmee meer werknemers die allemaal de auto of de fiets veilig moeten parkeren op het terrein. Door twee FalcoZan fietsoverkappingen te plaatsen is dat laatste nu opgelost.

Al eerder voor FalcoZan gekozen

De FalcoZan is een vandalismebestendige en open, stabiele fietsoverkapping met een sterke stalen constructie, een dak van aluzinc damwandplaten en een wandbekleding van houten belatting. Bij BASF staan FalcoZan stallingen in een enkelzijdige uitvoering, de FalcoZan is echter ook in een dubbelzijdige uitvoering verkrijgbaar. In de stalling staan A-11 fietsenrekken om de fietsen geordend te parkeren.

Na de overname van Nunhems Zaden maakte BASF begin 2019 al eerder de keus om meerdere FalcoZan overkappingen elders op het terrein te laten plaatsen, waarover hier meer te lezen is.

Optioneel

De FalcoZan is een overkapping met vele mogelijkheden. De wanden bestaan uit een stalen frame en een wandbekleding. Meestal wordt open latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de stalling bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht.

Daarnaast kan de FalcoZan nog aangevuld worden met bijvoorbeeld:

  • LED verlichting, eventueel met bewegingsmelder
  • Zonnepanelen
  • Fietsenrekken, met of zonder oplaadpunten voor e-bikes
  • Wandcontactdozen
  • Groendak

VCA gecertificeerd

Falco BV heeft veiligheid voor haar medewerkers en veiligheid op de werkplek hoog in het vaandel staan. Falco is in het bezit van het Veiligheids Certificaat Aannemers. Er wordt continue nagedacht over de beste werkwijze, hoe materialen lichter gemaakt kunnen worden en hulpmiddelen. Met onze VCA gecertificeerde monteurs  wordt elke overkapping veilig op de juiste locatie geplaatst. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!