Back to top
Tawk.to

Compact fietsparkeren bij Certe, Groningen

Home Projecten Compact fietsparkeren bij Certe, Groningen

Aan de Damsterdiep in Groningen, waar de hoofdlocatie van Certe is gevestigd, heeft Falco’s montageteam een fietsoverkapping met etage-fietsenrekken geplaatst. Certe levert, als samenwerkingspartner in de zorg, medische diagnostiek & advies voor zorg.

22 fietsen parkeren in plaats van twee auto’s

Etage fietsparkeren is de oplossing wanneer er een behoefte is aan veel fietsparkeerplaatsen of juist als er weinig ruimte is om deze te creëren. Twee auto parkeerplaatsen werden opgeofferd voor de FalcoRail fietsoverkapping. Onder de overkapping is plek voor maar liefst 22 fietsen die hoog of laag geplaatst worden! Met het inrichten van deze fietsparkeerplek hoopt Certe nog meer mensen te stimuleren om op de fiets te komen.

Compact fietsparkeren

Het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ is een gebruikersvriendelijk fietsparkeersysteem. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Hierdoor wordt het tilgewicht voor de fietser verder verlaagd. Ook zonder fiets rolt de bovengoot met gecontroleerde demping makkelijk terug naar zijn plek.

Hoge overkapping

De FalcoRail fietsoverkapping is een esthetisch verantwoorde fietsoverkapping. Met het gebogen dak en de transparantie heeft deze overkapping, naast de esthetiek, ook een zeer licht karakter. De overkapping is geschikt voor alle fietsenrekken van Falco, in het bijzonder voor het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ of FalcoLevel Eco. De fietsoverkapping is ontworpen zonder tussenstaanders, dit betekent meer fietsparkeerruimte. Certe koos voor een thermisch verzinkte uitvoering. Uiteraard is een gepoedercoate versie ook mogelijk!

Compleet traject

Van ontwerp tot productie heeft Falco alle disciplines in huis en alles onder één dak. Falco’s  VCA gecertificeerde monteurs plaatsten de producten op locatie en droegen zorg voor de herbestrating en het afvoeren van overtollig zand- en straatwerk.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!