Back to top
Tawk.to

Compact fietsparkeren bij Certe, Groningen

Home Projecten Compact fietsparkeren bij Certe, Groningen

Aan de Damsterdiep in Groningen, waar de hoofdlocatie van Certe is gevestigd, heeft Falco’s montageteam een fietsoverkapping met etage-fietsenrekken geplaatst. Certe levert, als samenwerkingspartner in de zorg, medische diagnostiek & advies voor zorg.

22 fietsen parkeren in plaats van twee auto’s

Etage fietsparkeren is de oplossing wanneer er een behoefte is aan veel fietsparkeerplaatsen of juist als er weinig ruimte is om deze te creëren. Twee auto parkeerplaatsen werden opgeofferd voor de FalcoRail fietsoverkapping. Onder de overkapping is plek voor maar liefst 22 fietsen die hoog of laag geplaatst worden! Met het inrichten van deze fietsparkeerplek hoopt Certe nog meer mensen te stimuleren om op de fiets te komen.

Compact fietsparkeren

Het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ is een gebruikersvriendelijk fietsparkeersysteem. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Hierdoor wordt het tilgewicht voor de fietser verder verlaagd. Ook zonder fiets rolt de bovengoot met gecontroleerde demping makkelijk terug naar zijn plek.

Hoge overkapping

De FalcoRail fietsoverkapping is een esthetisch verantwoorde fietsoverkapping. Met het gebogen dak en de transparantie heeft deze overkapping, naast de esthetiek, ook een zeer licht karakter. De overkapping is geschikt voor alle fietsenrekken van Falco, in het bijzonder voor het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ of FalcoLevel Eco. De fietsoverkapping is ontworpen zonder tussenstaanders, dit betekent meer fietsparkeerruimte. Certe koos voor een thermisch verzinkte uitvoering. Uiteraard is een gepoedercoate versie ook mogelijk!

Compleet traject

Van ontwerp tot productie heeft Falco alle disciplines in huis en alles onder één dak. Falco’s  VCA gecertificeerde monteurs plaatsten de producten op locatie en droegen zorg voor de herbestrating en het afvoeren van overtollig zand- en straatwerk.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!