Back to top
Tawk.to

Bergingen op maat en met groendak!

Home Projecten Bergingen op maat en met groendak!

Voor de Bredeschool Woonleefhart plaatste Falco FalcoLok overkappingen met een groendak van sedum. De overkappingen zijn op maat gemaakt naar de beschikbare ruimte en als berging uitgevoerd.

Samen met onze partner Binder Groenvoorziening maakt Falco de FalcoLok overkapping nog groener en duurzamer! De FalcoLok overkapping wordt duurzaam geproduceerd, net als alle Falco-producten, en het plaatsen van een groendak op de overkapping verduurzaamt nog meer.

De voordelen van een groendak:

  • Isolerende werking (warmte en geluid)
  • Neemt fijnstof op
  • Vermindert waterafvoer naar het riool
  • Water zuiverend
  • Compensatie van CO2-uitstoot

Normaliter gaat een groendak ook nog eens twee tot drie keer langer mee dan gebruikelijke dakbedekking. Dat komt door de gelaagde opbouw; deze opbouw beschermt tegen schadelijke effecten van direct zonlicht, regen, hagel of wind en verkleint temperatuur schommelingen van het dak.

Een groendak brengt onderhoud met zich mee, dit bestaat uit de volgende werkzaamheden:

- verwijderen van ongewenste aangroei;
- bemesten met een lang werkende meststof;
- indien nodig maaien van de vegetatie;
- verwijderen van snoeiafval, loof en overig afval;
- inzaaien c.q. opnieuw beplanten van lege plekken;
- vrijhouden van randen;

Water geven is alleen noodzakelijk bij uitzonderlijke droogte direct na aanleg. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Falco voor het onderhouden van de groendaken.

Overkapping met een groendak?

Wilt u een overkapping met groendak voor uw terrein, neem dan vrijblijvend contact op met één van Falco’s projectadviseur. Zij helpen u graag, ook een gesprek op locatie is mogelijk.

Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!