Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling en berging bij Olivijn, Almere

Home Projecten Fietsenstalling en berging bij Olivijn, Almere

In samenwerking met Yalp, leverancier van sport- en speeltoestellen, heeft Falco bij Olivijn een fietsenstalling geplaatst. Olivijn is een school in Almere voor speciaal onderwijs. Dit project maakte deel uit van de algehele renovatie van het kleuterplein, dat aan de voorkant van de school ligt. Yalp plaatste er nieuwe speeltoestellen, Falco plaatste een FalcoTel-K overkapping.

Berging en fietsenstalling in één!

Deze FalcoTel-K overkapping is bijzonder uitgevoerd. Aan de voorzijde lijkt het of de overkapping uit één geheel bestaat. De voorwand is namelijk geheel bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten latten. Aan de achterzijde wordt echter duidelijk dat de overkapping uit 2 delen bestaat: een fietsenstalling en een berging! Daarbij is de bekleding van de berging ook van FSC® gecertificeerd hardhouten latten en de bekleding van de fietsenstalling is van traliepanelen.

Wie nog beter kijkt ziet dan ook dat de berging een deur aan de voorzijde, en de fietsenstalling een deur aan de zijkant heeft. De deuren zijn afsluitbaar met een cilinderslot.

De berging wordt gebruikt voor de opslag van (buiten)spelmateriaal en in de fietsenstalling staan de fietsen van de medewerkers van Olivijn diefstalveilig.

Bekleding

Falco heeft tal van overkappingen voor diverse doeleinden in de openbare ruimte. Maar ook in de wandbekleding van overkappingen heeft Falco een ruim aanbod. Hieronder enkele projecten waarbij ook voor een combinatie van de wandbekleding in één overkapping werd gekozen:

Fietsenrekken

In de fietsenstalling worden de fietsen geparkeerd in een A-11 fietsenrek: al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De A-11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen zoals stads- hybride- race en ATB fietsen.

Advies

Op zoek naar een geschikte overkapping om fietsen of materiaal onder te stallen? Een van onze projectadviseurs helpt u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op uw locatie is mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook onze Pinterest pagina raadplegen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!