Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling en berging bij Olivijn, Almere

Home Projecten Fietsenstalling en berging bij Olivijn, Almere

In samenwerking met Yalp, leverancier van sport- en speeltoestellen, heeft Falco bij Olivijn een fietsenstalling geplaatst. Olivijn is een school in Almere voor speciaal onderwijs. Dit project maakte deel uit van de algehele renovatie van het kleuterplein, dat aan de voorkant van de school ligt. Yalp plaatste er nieuwe speeltoestellen, Falco plaatste een FalcoTel-K overkapping.

Berging en fietsenstalling in één!

Deze FalcoTel-K overkapping is bijzonder uitgevoerd. Aan de voorzijde lijkt het of de overkapping uit één geheel bestaat. De voorwand is namelijk geheel bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten latten. Aan de achterzijde wordt echter duidelijk dat de overkapping uit 2 delen bestaat: een fietsenstalling en een berging! Daarbij is de bekleding van de berging ook van FSC® gecertificeerd hardhouten latten en de bekleding van de fietsenstalling is van traliepanelen.

Wie nog beter kijkt ziet dan ook dat de berging een deur aan de voorzijde, en de fietsenstalling een deur aan de zijkant heeft. De deuren zijn afsluitbaar met een cilinderslot.

De berging wordt gebruikt voor de opslag van (buiten)spelmateriaal en in de fietsenstalling staan de fietsen van de medewerkers van Olivijn diefstalveilig.

Bekleding

Falco heeft tal van overkappingen voor diverse doeleinden in de openbare ruimte. Maar ook in de wandbekleding van overkappingen heeft Falco een ruim aanbod. Hieronder enkele projecten waarbij ook voor een combinatie van de wandbekleding in één overkapping werd gekozen:

Fietsenrekken

In de fietsenstalling worden de fietsen geparkeerd in een A-11 fietsenrek: al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De A-11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen zoals stads- hybride- race en ATB fietsen.

Advies

Op zoek naar een geschikte overkapping om fietsen of materiaal onder te stallen? Een van onze projectadviseurs helpt u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op uw locatie is mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook onze Pinterest pagina raadplegen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!