Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Week van de Techniek 2019

Week van de Techniek 2019
week van de techniek
Nieuws 14 nov 2019

Falco heeft dit jaar alweer voor de achtste keer op rij mee gedaan aan de Week van de Techniek Almelo. De Week van de Techniek is een iniatief van de gemeente Almelo, in nauwe samenwerking met de diverse schoolbesturen voor basisonderwijs en drie scholen voor Voortgezet Onderwijs. Het doel is om een beeld te schetsen van de mooie banen die technische bedrijven te bieden hebben. Daarnaast passen de excursies prima binnen het thema Wetenschap & Technologie dat in 2020 verplicht onderdeel is van het lesprogramma op basisscholen. De Week van de Techniek is voor groepen 7 en 8 en vindt in november plaats. Meer dan 1000 leerlingen bezoeken elk één van de 30 deelnemende bedrijven. 

De basisschool leerlingen kregen eerst een presentatie over Falco en welke producten er bij Falco worden gemaakt. Daarna gingen de leerkingen in groepjes op pad om zelf te zien wat er allemaal komt kijken bij 1 opdracht. Via de afdelingen Verkoop en de ontwerpafdeling naar de productie om o.a. de plasma snijder en kantbank in actie te zien en uiteindelijk het product (een sleutelhanger) bij de expeditie ophalen. Tussendoor ook nog wat popnagels schieten en een product poedercoaten!

We kunnen weer terugblikken op 3 leuke ochtenden met enthousiaste leerlingen van de Kompaan, De Huve en De Regenboog en verwelkomen volgend jaar graag weer leerlingen tijdens de Week van de Techniek.

RTV Oost besteedde ook aandacht aan de Week van de Techniek en was aanwezig bij Falco om een reportage te maken https://www.rtvoost.nl/nieuws/321034/Ruim-1100-leerlingen-doen-mee-aan-week-van-techniek-in-Almelo

 

week van de techniek
week van de techniek
week van de techniek
week van de techniek  poedercoaten
week van de techniek
week van de techniek 3d printer
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!