Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco machines helpen in Zambia

Falco machines helpen in Zambia
Falco machines helpen in Zambia
Bedrijfsnieuws 25 jun 2013

Falco heeft een aantal machines en handgereedschappen gedoneerd aan het project Samen voor Zambia. Dit project ondersteunt jongeren in Zambia die een vak in de metaalsector willen leren en zodoende een bestaan kunnen opbouwen.

Want Zambia is nog steeds een land waar bijna 70% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Daarom zijn de verbetercoaches van 5xbeter samen met de Hetty Denen Foundation een project gestart, Samen voor Zambia, om jongeren in Zambia een betere toekomst te geven. Ze werken samen met de directie en docenten van het St. Ambrose Trade Centre om een aantal doelen te realiseren:

  • Ten eerste het leveren van machines en persoonlijke beschermingsmiddelen voor de leerlingen en werkers, zodat ze op een veilige manier kwalitatief goede producten voor de Zambiaanse markt kunnen produceren.
  • Daarnaast willen ze bijdragen aan productverbetering en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de laskwaliteit van de leerlingen wordt verhoogd. Dit doen ze door de kennis en vaardigheid te verbeteren en een veilig gebruik en onderhoud van machines te bewerkstelligen.

Falco steunt dit initiatief van harte en stelt de machines en gereedschappen graag beschikbaar om jongeren in Zambia een beter toekomstperspectief te geven.

Gerelateerde artikelen

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!