Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco vergroent haar energie!

Falco vergroent haar energie!
Falco vergroent haar energie!
Nieuws 21 jan 2013

Passend in Falco’s duurzame ontwikkeling en productie van onze producten voor de buiteninrichting waaronder het verder willen verlagen van de CO2-emissie heeft Falco het certificaat Groen Garanties ontvangen.

Het certificaat Groen Garanties is verleend door Falco’s energieleverancier Essent en wordt uitgereikt aan bedrijven die bewust een keuze maken voor groene energie in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Groen Garanties zijn het bewijs van opwekking van groene elektriciteit door duurzame bronnen zoals water, wind of biomassa. Deze milieubewuste opwekking van elektriciteit voorkomt CO2-emissie en bespaart fossiele brandstof. En dat helpt klimaatverandering te beperken.

Falco vindt het belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te ontwikkelen en te produceren. Het verminderen van gebruik van elektriciteit en de vergroening ervan is één van de stappen die Falco onderneemt om zo duurzaam mogelijk te werken.

Meer weten over Falco’s aanpak om duurzaam te werken? Klik hier.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!