Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco producten in grootste UK stalling!

Falco producten in grootste UK stalling!
Falco producten in grootste UK stalling!
Nieuws 24 mrt 2016

Eerder berichtten we al dat dochteronderneming Falco U.K. grote fietsenstallingen in Londen met fietsparkeersystemen en overkappingen in zou gaan richten in het kader van het Mini Holland project. Dit project is inmiddels in de afrondende fase; de cycle hubs zijn ingericht.

Big, bigger, biggest

Begin 2016 heeft het Cambridge CyclePoint, de grootste fietsenstalling in het Verenigd Koninkrijk, haar deuren geopend. Bij het station in Cambridge ( Engelse fietsstad nummer 1) kunnen bijna 3.000 fietsen worden geparkeerd, dit is 3 keer meer dan de vorige grootste fietsenberging bij station Chelmsford.

De fietsenstalling in Cambridge bestaat uit drie verdiepingen en is ingericht met Falco etagerekken en fietsaanleunbeugels. De FalcoLevel Premium+ is een gebruiksvriendelijk etage fietsenrek waarbij het fietsparkeren op het bovenste niveau ook eenvoudig is door de geïmplementeerde gasdrukveer. De fietsaanleunbeugels, ook wel fietsparkeerbeugels of fietsnietjes genoemd, zijn geplaatst om ook het meer traditionele fietsparkeren aan te bieden. Tevens is deze vorm van fietsparkeren perfect voor niet-standaard fietsen zoals bijvoorbeeld  kratfietsen die niet in het etage rekken passen.

Made in Holland

De fietsparkeervoorzieningen zijn allemaal in Nederland geproduceerd, in Vriezenveen, waar het Falco hoofdkantoor gevestigd is. Naast een vestiging in de UK zijn er ook Falco dochters te vinden in Denemarken en Duitsland. In heel Europa zijn vertegenwoordigers van Falco fietsparkeersystemen, overkappingen en straatmeubilair actief.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!