Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk

Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk
Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk
Nieuws 23 sep 2015

Falco’s dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk, Falco UK Ltd, gaat fietsparkeersystemen en overkappingen leveren om cycle hubs in te richten. Het gaat om 8 cycle hubs in Londen in het kader van het Mini Holland project en om cycle hubs in Schotland voor maar liefst 346 stations.

Fietsparkeren in cycle hubs

Het eerste project omvat het inrichten van  acht zogenaamde “Cycle Hubs”. Cycle hubs zijn centrale plekken waar  veel fietsers hun fiets veilig en overdekt kunnen stalen. De cycle hubs zijn onderdeel van het project Mini Holland, dat als doel heeft om het aantal fietsers en voetgangers te verhogen in stadsdelen van London.  Voorafgaand aan het produceren en plaatsen van de fietsvoorzieningen is er een onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat de gebruikers verwachten van de cycle hubs. Aan de hand van dit onderzoek heeft Falco de inrichting van de hubs ontworpen. Zo zijn er bijvoorbeeld FalcoFlips geplaatst, ideaal voor fietsers om plaats te nemen om zich te verkleden ( schoenen/ regenpak). De FalcoFix biedt service aan fietsers die onderhoud of kleine reparaties aan hun fiets willen plegen. Het Falco etage systeem FalcoLevel wordt geplaatst bij de hubs omdat door het dubbellaags parkeren twee keer zo veel fietsen gestald kunnen worden als met enkellaags parkeren; perfect voor plaatsen waar veel fietsen geparkeerd worden zoals in dit geval stations.  De FalcoLok overkappingen  hebben een sedumdak, zijn verlicht en voorzien van toeganscontrole.

Abellio ScotRail

Naast het inrichten van de fietsparkeergelegenheid van  8 stations in London zal Falco ook zorg dragen voor de levering van fietsparkeersystemen aan 346 stations in Schotland via Abellio ScotRail. In totaal gaat het om meer dan 3.500 extra fietsparkeerplaatsen. Ook in Schotland zullen de Cycle hubs worden ingericht met overkappingen en fietsparkeersystemen van Falco. Afhankelijk van de grootte van het station zullen er ook fietspompen en fietsreperatiekoloms aanwezig zijn op de stations. Deze investering dient het fietsgebruik te verhogen van 3% naar 10% binnen de eerste 3 jaar.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!