Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco projecten in de prijzen tijdens Cycle Rail Awards 2016

Falco projecten in de prijzen tijdens Cycle Rail Awards 2016
Falco projecten in de prijzen tijdens Cycle Rail Awards 2016
Bedrijfsnieuws 1 nov 2016

Ons dochterbedrijf Falco U.K. is in de prijzen gevallen tijdens de Cycle Rail Awards 2016 tijdens de prijsuitreiking in het Engelse Westminster.

De professionele jury koos voor Falco projecten in vier categorieën:

  • Partnership working and local government schemes:  winnaar Sustrans Scotland met Haymarket Station;
  • Door to door journeys including station travel plans: winnaar Waltham Forest cycle hubs
  • London Cycle Parking: winnaar Waltham Forest cycle hubs
  • Station of the year: winnaar Cambridge cyclepoint

Het project van Sustrans Scotland kreeg veel lof van de jury omdat de nieuwe fietsparkeer gelegenheid zeer aantrekkelijk is gemaakt voor gebruikers en de capaciteit met 300% is gestegen.

Waltham Forest cycle hub heeft zelfs 2 awards gewonnen. Waltham Forest is een wijk in Londen, waar bewoners worden aangemoedigd om meer gebruik te maken van de fiets. De jury was onder de indruk van de omvang van dit project en de aantrekkelijkheid van de Cycle, Park and Go hubs.

Cambrigde CyclePoint heeft de titel station van het jaar gewonnen. Op dit station met indrukwekkende faciliteiten voor fietsers kan de Britse fiets-ov industrie erg trots zijn. Het Cambrigdge CyclePoint is de grootste fietsparkeerstalling  bij een Brits treinstation. Falco U.K heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!