Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco producten in grootste UK stalling!

Falco producten in grootste UK stalling!
Falco producten in grootste UK stalling!
Bedrijfsnieuws 24 mrt 2016

Eerder berichtten we al dat dochteronderneming Falco U.K. grote fietsenstallingen in Londen met fietsparkeersystemen en overkappingen in zou gaan richten in het kader van het Mini Holland project. Dit project is inmiddels in de afrondende fase; de cycle hubs zijn ingericht.

Big, bigger, biggest

Begin 2016 heeft het Cambridge CyclePoint, de grootste fietsenstalling in het Verenigd Koninkrijk, haar deuren geopend. Bij het station in Cambridge ( Engelse fietsstad nummer 1) kunnen bijna 3.000 fietsen worden geparkeerd, dit is 3 keer meer dan de vorige grootste fietsenberging bij station Chelmsford.

De fietsenstalling in Cambridge bestaat uit drie verdiepingen en is ingericht met Falco etagerekken en fietsaanleunbeugels. De FalcoLevel Premium+ is een gebruiksvriendelijk etage fietsenrek waarbij het fietsparkeren op het bovenste niveau ook eenvoudig is door de geïmplementeerde gasdrukveer. De fietsaanleunbeugels, ook wel fietsparkeerbeugels of fietsnietjes genoemd, zijn geplaatst om ook het meer traditionele fietsparkeren aan te bieden. Tevens is deze vorm van fietsparkeren perfect voor niet-standaard fietsen zoals bijvoorbeeld  kratfietsen die niet in het etage rekken passen.

Made in Holland

De fietsparkeervoorzieningen zijn allemaal in Nederland geproduceerd, in Vriezenveen, waar het Falco hoofdkantoor gevestigd is. Naast een vestiging in de UK zijn er ook Falco dochters te vinden in Denemarken en Duitsland. In heel Europa zijn vertegenwoordigers van Falco fietsparkeersystemen, overkappingen en straatmeubilair actief.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!