Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren bij scholengemeenschap Curio

Home Projecten Fietsparkeren bij scholengemeenschap Curio

Op het buitenterrein van de Curio locatie in Breda (voorheen ROC West Brabant) kunnen studenten hun fietsen parkeren in door Falco geleverde fietsparkeersystemen. Er staan diverse fietsoverkappingen en fietsenrekken, ook met oplaadgelegenheid.

Fietsoverkappingen

Er zijn drie verschillende overkappingen geplaatst uit de FalcoTel serie: de FalcoTel-C, de FalcoTel-D en de falcoTel-E. 
De enkezijdige variant is de FalcoTel-E, vooral populair doordat de fietsoverkapping geen kolommen heeft aan de voorzijde. Hierdoor kunnen fietsenrekken onbeperkt worden doorgekoppeld. Het dak is gemaakt van aluzinc profielplaten en er zijn vier vakken geplaatst. De FalcoTel-D is een dubbelzijdige fietsoverkapping en er is gekozen voor drie vakken. De FalcoTel-C staat voor combi en bij deze overkapping worden twee enkelzijdige overkappingen FalcoTel-E tegenover elkaar geplaatst met de open zijden naar elkaar toe en zo wordt er een combi gecreëerd. De twee overkappingen worden gekoppeld met een nok. Hierdoor is het looppad overdekt en is de gehele, ruime overkapping overdekt en compleet afsluitbaar. Voor de wandbekleding zijn verschillende opties, Curio heeft gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhout.

Fietsenrekken

Onder de overkappingen zijn FalcoSound fietsenrekken geplaatst. Vijftien fietsenrekken zijn voorzien van aanbindpalen met een dubbele oplaadvoorziening.

Schoolpein inrichten

Bij het inrichten van een schoolterrein is straatmeubilair in de breedste zin van het woord uiteraard onmisbaar. Hieronder een opsomming:

Of bekijk op het Pinterest bord “Schoolterrein inrichten” naar nog meer mogelijkheden of neem contact laat u adviseren via de mail; info@falco.nl, telefoon 0546 55 44 44, chat of tijdens een persoonlijk gesprek met onze projectadviseurs.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!