Back to top
Tawk.to

FalcoCrate voor speciale fietsen

Home Projecten FalcoCrate voor speciale fietsen

FalcoCrate is speciaal ontwikkeld voor het stallen van transportfietsen, ook wel kratfietsen genoemd. Alhoewel FalcoCrate recent pas toegevoegd is in ons assortiment,  zijn er inmiddels wel een aantal projecten uitgevoerd waarbij FalcoCrate is geplaatst.

De Goudse Scholengemeenschap

Via Van Drie Gouda zijn er op het schoolterrein van De Goudse Scholengemeenschap 26 enkelzijdige fietsenrekken FalcoCrate geleverd. FalcoCrate is een hoog/ laag fietsenrek waardoor de beschikbaar parkeerruimte efficiënt wordt benut. Dit is noodzakelijk gezien het feit dat fietsen met een voordrager waar een mand of krat  op gemonteerd is meer ruimte in beslag nemen dan gewone fietsen. De hart op hart afstand is 45 cm, en dit is ook beduidend groter dan de standaard h.o.h. die we hanteren bij standaard fietsenrekken.

Auris College

Bij het Auris College kunnen de studenten hun transportfietsen parkeren in 8 enkelzijdige fietsenrekken met 4 plaatsen. FalcoCrate wordt thermisch  verzinkt en indien gewenst kan het rek ook in een bepaalde RAL kleur worden gepoedercoat.

VVE Eysingastee

Aangezien kratfietsen vooral populair zijn onder jongeren, zijn scholen voor de hand liggende locaties om FalcoCrate fietsenrekken te plaatsen. Maar ook voor stadscentra en appartement gebouwen kan FalcoCrate uitkomst bieden.

De Vereniging van Eigenaren  Eysingastee had al eerder een FalcoCrate fietsenrek  besteld en dit beviel goed. Daarom is er binnen in de fietsenstalling een enkelzijdig fietsenrek FalcoCrate geplaatst met 6 plaatsen en een FalcoCrate met 3 plaatsen geplaatst zodat bewoners hun fietsen kunnen parkeren. Opvallend is dat het hier niet gaat om het parkeren van kratfietsen. Men heeft gekozen voor FalcoCrate vanwege de ruime hart op hart afstand en het gebruiksgemak die de oploopgoten bieden.

Advies

Tegenwoordig zijn er veel buiten model/standaard fietsen, zoals transportfietsen die geparkeerd dienen te worden. Bent u bezig met de inrichting van een fietsenstalling, vraag dan advies aan 1 van onze projectadviseurs over zaken waar u rekening mee dient te houden. Verwacht u bijvoorbeeld veel kratfietsen op uw locatie, dan raden wij aan om geen dubbelzijdig rek te plaatsen, maar enkele rekken.  Vraag hier onze gratis Whitepaper Eerste hulp bij Fietsparkeren.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!