Back to top
Tawk.to

FalcoCrate voor speciale fietsen

Home Projecten FalcoCrate voor speciale fietsen

FalcoCrate is speciaal ontwikkeld voor het stallen van transportfietsen, ook wel kratfietsen genoemd. Alhoewel FalcoCrate recent pas toegevoegd is in ons assortiment,  zijn er inmiddels wel een aantal projecten uitgevoerd waarbij FalcoCrate is geplaatst.

De Goudse Scholengemeenschap

Via Van Drie Gouda zijn er op het schoolterrein van De Goudse Scholengemeenschap 26 enkelzijdige fietsenrekken FalcoCrate geleverd. FalcoCrate is een hoog/ laag fietsenrek waardoor de beschikbaar parkeerruimte efficiënt wordt benut. Dit is noodzakelijk gezien het feit dat fietsen met een voordrager waar een mand of krat  op gemonteerd is meer ruimte in beslag nemen dan gewone fietsen. De hart op hart afstand is 45 cm, en dit is ook beduidend groter dan de standaard h.o.h. die we hanteren bij standaard fietsenrekken.

Auris College

Bij het Auris College kunnen de studenten hun transportfietsen parkeren in 8 enkelzijdige fietsenrekken met 4 plaatsen. FalcoCrate wordt thermisch  verzinkt en indien gewenst kan het rek ook in een bepaalde RAL kleur worden gepoedercoat.

VVE Eysingastee

Aangezien kratfietsen vooral populair zijn onder jongeren, zijn scholen voor de hand liggende locaties om FalcoCrate fietsenrekken te plaatsen. Maar ook voor stadscentra en appartement gebouwen kan FalcoCrate uitkomst bieden.

De Vereniging van Eigenaren  Eysingastee had al eerder een FalcoCrate fietsenrek  besteld en dit beviel goed. Daarom is er binnen in de fietsenstalling een enkelzijdig fietsenrek FalcoCrate geplaatst met 6 plaatsen en een FalcoCrate met 3 plaatsen geplaatst zodat bewoners hun fietsen kunnen parkeren. Opvallend is dat het hier niet gaat om het parkeren van kratfietsen. Men heeft gekozen voor FalcoCrate vanwege de ruime hart op hart afstand en het gebruiksgemak die de oploopgoten bieden.

Advies

Tegenwoordig zijn er veel buiten model/standaard fietsen, zoals transportfietsen die geparkeerd dienen te worden. Bent u bezig met de inrichting van een fietsenstalling, vraag dan advies aan 1 van onze projectadviseurs over zaken waar u rekening mee dient te houden. Verwacht u bijvoorbeeld veel kratfietsen op uw locatie, dan raden wij aan om geen dubbelzijdig rek te plaatsen, maar enkele rekken.  Vraag hier onze gratis Whitepaper Eerste hulp bij Fietsparkeren.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!