Back to top
Tawk.to

Falco buiteninrichting schoolplein Brede School

Home Projecten Falco buiteninrichting schoolplein Brede School

Basisschool Op de groene alm plaatste Falco Ideaal fietsenrekken en de populaire FalcoBox berging. Populaire kenmerken zijn het dak en de hoogte; het scharnierdak is te openen en de FalcoBox is vergunningsvrij.

Via BM van Houwelingen maakte Falco deze inrichting voor het schoolplein van de Bredeschool.  Het schoolplein werd verder ingericht met Ideaal fietsenrekken. Functionele en gebruiksvriendelijke rekken.  Daarnaast zijn de beugels van massief staal dus uiterst solide!

De FalcoBox is een populaire berging en wordt veel ingezet door scholen op het schoolplein om bijvoorbeeld speelgoed droog te stallen.  Bijzonder aan dit project is onder andere de houten latten die zijn geverfd in dezelfde RAL-kleur als de stalen onderdelen zijn gepoedercoat (RAL 7022). Verder is de afmeting van de FalcoBox aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Voordelen berging FalcoBox

De FalcoBox berging heeft een scharnierdak met gasdrukveer waarmee het dak te openen is en als “deksel” functioneert. Doordat het dak te openen is, heeft de FalcoBox twee ingangen, naast de deuren aan de voorzijde,  waardoor de ruimte optimaal kan worden benut.

Ander belangrijk voordeel is dat de FalcoBox een lage berging is, hierdoor is plaatsing van de berging vergunningsvrij.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!