Back to top
Tawk.to

Kleurrijke en robuuste berging in 's Gravendeel

Home Projecten Kleurrijke en robuuste berging in 's Gravendeel

Falco plaatste onlangs een bijzondere overkapping bij basisschool De Schelf in 's Gravendeel, in opdracht van Valtos Architecten & Adviseurs. De opdrachtgever was op zoek naar een robuuste overkapping, passend bij de school.

Het eindresultaat is de FalcoLok, een solide overkapping van 5x8 meter met twee afsluitbare deuren. Bij de FalcoLok overkapping zijn vele wandkeuzes mogelijk. Voor dit project is gekozen voor het gebruik van Trespa beplating voor de wanden. Deze FalcoLok berging is daarmee een kleurrijk uitgevoerd model geworden, door de trespa platen in verschillende kleurtinten aan te brengen krijgt deze berging een bijzondere uitstraling!

De FalcoLok is al jaren een van de meest populaire overkappingen van Falco. Met de flexibele opbouw van deze overkapping zijn er veel mogelijkheden qua grootte, uitbreidbaarheid en om een project op maat te maken zoals deze uitvoering voor de Schelf.

Met de ruime keuze aan diverse soorten wandbekleding zijn er allerlei variaties te maken. In hardhout, optioneel FSC-gecertificeerd, aluzinc, strekmetaal en meer is er hier gekozen voor Trespa plaat. Door de platen zogenoemd in wildverband aan te brengen ontstaat er een wand met uitstraling. En als echte blikvanger zijn er hier diverse kleuren gebruikt wat een extra dimensie geeft aan deze berging.

Duurzaam

De constructie bestaat uit thermisch verzinkt staal en Trespa beplating. Naast de lange levensduur van de materialen zijn beide materialen ook volledig te recyclen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!