Back to top
Tawk.to

Falco plaatst bergingen bij bekroond Reitdiep

Home Projecten Falco plaatst bergingen bij bekroond Reitdiep

In opdracht van aannemingsmaatschappij Friso B.V. heeft Falco vier op maat gemaakte bergingen geproduceerd en geplaatst bij de Reitdiepschool Rietwierde in Groningen.

From scratch

Dok Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp voor de bergingen, Falco heeft het concept technisch uitgewerkt en uitgevoerd.

Uitvoering bergingen

Basisschool Reitdiep in Groningen was op zoek naar praktische bergingen om groot speelgoed op te bergen zoals driewielers. Uiteindelijk zijn er 2 2-vaks bergingen en 2 3-vaks bergingen geplaatst naast het speelplein van de school. De bergingen zijn laag, maar doordat de bergingen zijn voorzien van een scharnierdak, is het niet nodig om te bukken als er iets uit de berging gehaald moet worden. Men kan de berging ook openen middels de dubbele deuren aan de voorzijde van de berging. De deuren zijn afsluitbaar met een cilinderslot. Het hout dat gebruikt is voor de bergingen is van FSC® gecertificeerd hardhout het keurmerk van verantwoorde bosbouw. De daken zijn bekleed met vlakke beplating en de beplating loopt schuin af.

Beste gebouw van Groningen

Het Reitdiepschool is in juni verkozen tot beste gebouw van Groningen, zowel door de vakjury als het publiek. Het gebouw dat ontworpen is door DOK Architecten kwam als winnaar van de Groninger Gebouwen enquête uit de bus. De Gebouwen enquête wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting DAG, Platform Gras en de Groninger Gezinsbode.

Advies

Falco heeft al vele jaren ervaring met het ontwikkelen en produceren van gesloten en open overkappingen. Door onze eigen ontwerpafdeling zijn we ook snel in staat om producten op maat speciaal voor u te uit te voeren. Interesse? Neem contact op met één van Falco’s projectadviseurs via 0546 55 44 of e-mail verkoop@falco.nl, zij helpen u graag verder met producten en advies.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!