Back to top
Tawk.to

Falco fietsoverkapping met sedum dak voor BP, Milton Keynes

Home Projecten Falco fietsoverkapping met sedum dak voor BP, Milton Keynes

Dit zijn de fietsenstallingen die Falco onlangs heeft geleverd aan het nieuwe nationale hoofdkwartier van BP Chargemaster in Linford Wood in Milton Keynes! Dochterbedrijf Falco UK Ltd. installeerde er twee stuks FalcoZan overkappingen met groene sedumdaken. 

Groene overkapping

De nieuwe, speciaal gebouwde faciliteit, gevestigd in de 'electric vehicle capital of the country', brengt 150 high tech banen naar het gebied. Als onderdeel van deze ontwikkeling heeft Falco twee FalcoZan-180 fietsenstallingen gefabriceerd, geleverd en geïnstalleerd. De daken zijn uitgerust met groene sedumdaken, zodat de fietsende werknemers van Chargermaster van ultra-groene fietsenstallingen gebruik kunnen maken. De wanden van de open en ruime fietsenstalling zijn uitgevoerd met een stalen gaasbekleding. Een Falcoloaster fietsenrek biedt een veilige stalling voor maximaal tien fietsen per overkapping.

Sedum

Het sedumdak is een opvallend aspect binnen de nieuwe overkappingen en zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is sympathiek voor de nieuwe omgeving. Het sedumdak heeft o.a. een isolerende werking (warmte en geluid), zorgt voor regenwateropvang dat via verdamping weer wordt afgegeven en zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot.

Een beginvak van de FalcoZan-180 fietsenstalling is 3.980 mm breed x 2.495 mm diep, met een vrije hoofdhoogte van 2.100 mm. Door gebruik te maken van aanbouwvakken is een fietsenstalling te creëren die zo breed is als nodig. Het staalwerk en het dak zijn standaard thermisch verzinkt met een optie tot poedercoating indien gewenst. De FalcoZan is ook in een dubbelzijdige uitvoering verkrijgbaar.

Overkapping met een groendak?

Wilt u een overkapping met groendak voor uw terrein, neem dan vrijblijvend contact op met één van Falco’s projectadviseur. Zij helpen u graag, ook een gesprek op locatie is mogelijk.

Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl

VCA gecertificeerd

Falco BV heeft veiligheid voor haar medewerkers en veiligheid op de werkplek hoog in het vaandel staan. Falco is in het bezit van het Veiligheids Certificaat Aannemers. Er wordt continue nagedacht over de beste werkwijze, hoe materialen lichter gemaakt kunnen worden en hulpmiddelen. Met onze VCA gecertificeerde monteurs  wordt elke overkapping veilig op de juiste locatie geplaatst. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!