Back to top
Tawk.to

Falco fietsoverkapping met sedum dak voor BP, Milton Keynes

Home Projecten Falco fietsoverkapping met sedum dak voor BP, Milton Keynes

Dit zijn de fietsenstallingen die Falco onlangs heeft geleverd aan het nieuwe nationale hoofdkwartier van BP Chargemaster in Linford Wood in Milton Keynes! Dochterbedrijf Falco UK Ltd. installeerde er twee stuks FalcoZan overkappingen met groene sedumdaken. 

Groene overkapping

De nieuwe, speciaal gebouwde faciliteit, gevestigd in de 'electric vehicle capital of the country', brengt 150 high tech banen naar het gebied. Als onderdeel van deze ontwikkeling heeft Falco twee FalcoZan-180 fietsenstallingen gefabriceerd, geleverd en geïnstalleerd. De daken zijn uitgerust met groene sedumdaken, zodat de fietsende werknemers van Chargermaster van ultra-groene fietsenstallingen gebruik kunnen maken. De wanden van de open en ruime fietsenstalling zijn uitgevoerd met een stalen gaasbekleding. Een Falcoloaster fietsenrek biedt een veilige stalling voor maximaal tien fietsen per overkapping.

Sedum

Het sedumdak is een opvallend aspect binnen de nieuwe overkappingen en zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is sympathiek voor de nieuwe omgeving. Het sedumdak heeft o.a. een isolerende werking (warmte en geluid), zorgt voor regenwateropvang dat via verdamping weer wordt afgegeven en zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot.

Een beginvak van de FalcoZan-180 fietsenstalling is 3.980 mm breed x 2.495 mm diep, met een vrije hoofdhoogte van 2.100 mm. Door gebruik te maken van aanbouwvakken is een fietsenstalling te creëren die zo breed is als nodig. Het staalwerk en het dak zijn standaard thermisch verzinkt met een optie tot poedercoating indien gewenst. De FalcoZan is ook in een dubbelzijdige uitvoering verkrijgbaar.

Overkapping met een groendak?

Wilt u een overkapping met groendak voor uw terrein, neem dan vrijblijvend contact op met één van Falco’s projectadviseur. Zij helpen u graag, ook een gesprek op locatie is mogelijk.

Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl

VCA gecertificeerd

Falco BV heeft veiligheid voor haar medewerkers en veiligheid op de werkplek hoog in het vaandel staan. Falco is in het bezit van het Veiligheids Certificaat Aannemers. Er wordt continue nagedacht over de beste werkwijze, hoe materialen lichter gemaakt kunnen worden en hulpmiddelen. Met onze VCA gecertificeerde monteurs  wordt elke overkapping veilig op de juiste locatie geplaatst. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!