Back to top
Tawk.to

Droogloop bij TATA Steel in IJmuiden

Home Projecten Droogloop bij TATA Steel in IJmuiden

TATA STEEL, gevestigd in IJmuiden, was op zoek naar een oplossing om droog van het ene pand naar het andere pand te lopen. In opdracht van BAM heeft Falco een op maat gemaakte droogloop overkapping ontworpen, geproduceerd en geplaatst.

Op maat

De droogloop heeft een breedte van drie meter, de lengte van de t-vormige overkapping is maar liefst 31,5 meter! De overkapte droogloop is op maat gemaakt en heeft drie verschillende hoogtes; 240 cm, 285 cm en, bij het gedeelte waar bijvoorbeeld heftrucks rijden, 420 cm!

Deze overkapping oogt erg strak qua design, de staanders staan recht onder de overkapping. De dakbedekking is in dit geval uitgevoerd met heldere polycarbonaat damwandplaten. Het water op de overkapping wordt afgevoerd via de staanders. De staalconstructie is na het thermisch verzinken dubbel gepoedercoat in RAL 9005, gitzwart.

Carport

De FalcoPlana in kleinere vorm is ook geschikt voor stalling van vervoersmiddelen zoals uw bedrijfswagens of droogzetten van andere bedrijfsmaterialen. Standaard is het dak van de FalcoPlana carport uitgevoerd met aluzinc profielplaten. Het is ook mogelijk om de overkapping met wanden van bijvoorbeeld hardhouten belatting uit te voeren.

Advies

Falco's overkappingen vindt u in heel Nederland en daarbuiten. Met fietsoverkappingen, droogloopoverkappingen, bergingen en carports is Falco de specialist in overkappingen voor uw buitenterrein en openbare ruimte. Ook voor overkappingen op maat bent u bij Falco aan het juiste adres! Onze projectadviseurs zijn beschikbaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546-55 44 44 of mail naar verkoop@falco.nl met uw specifieke vragen over uw locatie of als u een overkapping op maat wenst.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!