Back to top
Tawk.to

Droogloop bij TATA Steel in IJmuiden

Home Projecten Droogloop bij TATA Steel in IJmuiden

TATA STEEL, gevestigd in IJmuiden, was op zoek naar een oplossing om droog van het ene pand naar het andere pand te lopen. In opdracht van BAM heeft Falco een op maat gemaakte droogloop overkapping ontworpen, geproduceerd en geplaatst.

Op maat

De droogloop heeft een breedte van drie meter, de lengte van de t-vormige overkapping is maar liefst 31,5 meter! De overkapte droogloop is op maat gemaakt en heeft drie verschillende hoogtes; 240 cm, 285 cm en, bij het gedeelte waar bijvoorbeeld heftrucks rijden, 420 cm!

Deze overkapping oogt erg strak qua design, de staanders staan recht onder de overkapping. De dakbedekking is in dit geval uitgevoerd met heldere polycarbonaat damwandplaten. Het water op de overkapping wordt afgevoerd via de staanders. De staalconstructie is na het thermisch verzinken dubbel gepoedercoat in RAL 9005, gitzwart.

Carport

De FalcoPlana in kleinere vorm is ook geschikt voor stalling van vervoersmiddelen zoals uw bedrijfswagens of droogzetten van andere bedrijfsmaterialen. Standaard is het dak van de FalcoPlana carport uitgevoerd met aluzinc profielplaten. Het is ook mogelijk om de overkapping met wanden van bijvoorbeeld hardhouten belatting uit te voeren.

Advies

Falco's overkappingen vindt u in heel Nederland en daarbuiten. Met fietsoverkappingen, droogloopoverkappingen, bergingen en carports is Falco de specialist in overkappingen voor uw buitenterrein en openbare ruimte. Ook voor overkappingen op maat bent u bij Falco aan het juiste adres! Onze projectadviseurs zijn beschikbaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546-55 44 44 of mail naar verkoop@falco.nl met uw specifieke vragen over uw locatie of als u een overkapping op maat wenst.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!