Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 27: Fietsparkeren in Slowakije

Week 27: Fietsparkeren in Slowakije
Week 27: Fietsparkeren in Slowakije
Werk in uitvoering 6 jul 2023

Als je de binnenplaats van de basisschool in Ivanka pri Dunaji, Solwakije oploopt, vallen je ogen op tientallen fietsen. Om precies te zijn is er op dit moment plaats voor maar liefst 156 fietsen in de fietsenrekken! De gemeente, als investeerder, heeft besloten om haar leerlingen een duurzame manier van leven bij te brengen, waar ecotransport zeker deel van uitmaakt. De basisschool in Ivanka pri Dunaji is de op één na grootste basisschool in Slowakije. Daarom is dit een waardig voorbeeld om te volgen. De fietsenrekken die we hier hebben geïnstalleerd worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, maar ook door hun veiligheid en vriendelijkheid voor het fietsframe.

Fietsparkeren onder overkapping

"De gemeente was vanaf het begin duidelijk over waar de fietsenstalling aan moest voldoen. Hij schreef een aanbesteding uit waarin de individuele bijzonderheden duidelijk waren gedefinieerd. Op basis hiervan deden we mee aan de wedstrijd, die we wonnen met onze oplossing", legt Dávid Baráth van Studio 21, uit. Op basis van het voorstel van de architect besloot de investeerder het fietsparkeren niet alleen op het schoolplein van de plaatselijke basisschool op te lossen, maar ook bij het gemeentekantoor en het gezondheidscentrum, waar 28 fietsenrekken werden geïnstalleerd in een tweelaagse oplossing. Gekozen werd voor het etagerek FalcoLevel Eco. Studio 21 is de Slowaakse vertegenwoordiger van Falco.

Wat de basisschool zelf betreft, was de eis van de investeerder fietsenrekken met een moderne, stijlvole en functionele overkapping, en in kleur, d.w.z. niet alleen thermisch verzinkt, maar gepoedercoat in een subtiele antracietkleur. De FalcoSpan overkapping maakt het parkeren comfortabeler voor schoolkinderen.

Internationaal

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.

Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 13 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf. 

Klik hier voor het complete overzicht.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!