Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Zonne- energie voor Falco!

Zonne- energie voor Falco!
Zonne- energie voor Falco!
Nieuws 17 jul 2013

Een van de doelstellingen van Falco is om haar CO2 uitstoot te verlagen en het energieverbruik te verlagen waar mogelijk. Recent zijn er maar liefst 202 zonnepanelen geplaatst om een deel van de energievoorziening te vervangen door zonne-energie!

De 202 zonnepanelen zijn geïnstalleerd op de daken van het Falco bedrijfscomplex. Door plaatsing van de zonnepanelen wordt er maar liefst 10% van het normale stroomverbruik bespaard. En daarmee is Falco voor 10% van de jaarlijkse stroombehoefte zelfvoorzienend.

Falco bespaart volgens de CO2-ladder van SKOA ook nog eens 19,4 ton CO2 en – op termijn- ook de nodige euro’s aan energiekosten.

Met de zonne-energie die opgewekt wordt en niet wordt gebruikt bijvoorbeeld wanneer het bedrijf gesloten is wordt deze terug gegeven aan het elektriciteitsnet.

Want duurzaam zorgen voor later doe je samen!

Lees hier meer over Falco en duurzaamheid,

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!