Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Wat doet Falco op gebied van Duurzaamheid?

Wat doet Falco op gebied van Duurzaamheid?
Wat doet Falco op gebied van Duurzaamheid?
Nieuws 12 mrt 2012

Duurzame projecten op gebied van straatmeubilair en fietsparkeren van Falco zijn er genoeg, wilt u weten wat Falco nog meer doet aangaande duurzaamheid?

Duurzaamheid is belangrijk en niet meer weg te denken in de toekomst. Duurzaam omgaan met producten, produceren, en duurzaam omgaan met afval bijvoorbeeld.In een rapport van de VN wordt het mooi verwoord: "Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen".

Falco voldoet al ruimschoots aan de criteria voor duurzaam inkopen, die het Agentschap NL heeft opgesteld in opdracht van de overheid.Maar als bedrijf doet Falco meer, intern en extern.

Producten

Veel van onze producten zijn al duurzaam door de lange levensduur van de materialen die gebruikt worden. Maar belangrijk is ook het hergebruik van materialen en producten. Staal en hout zijn duurzaam door de lange levensduur maar ook door het hergebruik.FSC-hout wordt verantwoord gewonnen, met oog op toekomstige generaties.

Afval

Het afvoeren van restmateriaal, verpakkingen e.d. gebeurt allemaal gescheiden wanneer het door Falco niet hergebruikt wordt.

Processen

Na het behalen van de ISO-certificaten 9001/14001 staat nu de CO2-ladder op de agenda.Franz Friesacher, algemeen directeur en eigenaar geeft hiermee een duidelijke boodschap af. "We willen hiermee laten zien dat een voldoende niet genoeg is, we streven naar een 10+ voor ons milieumanagement".

Want duurzaam zorgen voor later doe je samen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!