Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Ontwerper in beeld: Milou Bergs

Ontwerper in beeld: Milou Bergs
fietsparkeren fietsomsluiting FalcoAlign Milou Bergs
Nieuws 22 jul 2019

In onderstaande artikel schrijft ontwerper Milou Bergs over de ontwikkeling van FalcoAlign en de samenwerking met Falco.

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven met het ontwerp ‘Align’, een nieuw idee voor het parkeren van fietsen met het doel om de publieke ruimte zo sereen en efficiënt mogelijk in te richten. 

Toen ik Align voor het eerst presenteerde tijdens Dutch Design Week 2017 in Eindhoven, kreeg het idee en ontwerp veel enthousiaste reactie’s en mogelijke toepassingen in zowel Nederland als in het buitenland. Door de reactie’s werd ik gemotiveerd om het ontwerp in productie te laten nemen en om het op de markt te gaan zetten. 

Samen met een business coach vanuit Lameco en de gemeente Eindhoven, heb ik toen een plan opgesteld over hoe ik het als ontwerper voor me zag om het product op de markt te gaan zetten. Hierdoor kwam ik al snel in contact met Falco, om te kijken of er eventueel wederzijdse interesse was voor het produceren en het verkopen van de ‘Align’. 

Dat was er zeker. Er zijn toen vanaf het begin duidelijke afspraken gemaakt en er is naderhand goed gecommuniceerd over de keuzes en veranderingen binnen het ontwerp tijdens het productieproces. Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking, waarin Falco mijn ontwerp goed heeft overgenomen en het tot een nog realistischer product heeft uitgewerkt. 

Er is toen ongeveer 1,5 jaar overheen gegaan, toen ik onlangs een mailtje kreeg met het goede nieuws dat de ‘Align’ productieklaar was en dat deze vanaf nu onder de naam ‘FalcoAlign’ verkocht kon worden en voor het eerst gepresenteerd zou worden op het Nationaal Fietscongres in Houten. 

Op het Nationaal Fietscongres mocht ik samen met Mark Pruijssen de ‘FalcoAlign’ gaan tonen. Dit was tevens ook voor mij de eerste keer dat ik het productie-gereed prototype zou zien. Het congres bestond uit twee interessante dagen. Ik heb daar leuke mensen ontmoet en enthousiaste reactie’s gekregen op zowel het ontwerp als de samenwerking met Falco. 

Natuurlijk wel een hele andere wereld waar ik opeens inrolde als ontwerper. Maar ik vond het erg fijn dat ik daardoor contacten kon leggen met mensen uit deze branche.  Daarnaast was het voor mij dan ook zeker interessant om tijdens het congress naar alle ontwikkelingen te kijken op het gebied van bijvoorbeeld: fietsen, fietsparkeren, verkeersonderzoek, verkeersplanning en gedragsverandering. Al bij al een goede inspiratiebron! Wie weet rolt er wel weer eens een nieuw idee uit.

fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!