Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair

Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair
Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair
Nieuws 26 jul 2012

Martin Reuvekamp, commercieel adjunct-directeur van Falco, is door de ledenvergadering van de Vereniging Straatmeubilair benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Ton van Klooster op. Reuvekamp heeft al enige jaren ervaring als penningmeester van deze vereniging. De Vereniging Straatmeubilair is de vereniging van en voor leveranciers van straatmeubilair. Zij organiseert het collectief en het netwerk en draagt hierdoor bij aan een duurzame openbare ruimte.

“Straatmeubilair is nog steeds van groot belang voor een leefbare buitenruimte. Niet alleen als verfraaiing van de gemeente maar ook in het algemeen belang van het publiek”, zei Reuvekamp bij zijn aanstelling. Hij ziet voor de Vereniging Straatmeubilair en haar leden voldoende perspectief voor de komende jaren: “Duurzaamheid, of beter nog Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is daarbij van groot belang. Total cost of ownership begint een rol te spelen in bestekken en ik constateer een toeneming van duurzaamheid als criterium bij inkoopbeslissingen. Ook spannen onze leden zich steeds meer in voor MVO en duurzaamheid. Natuurlijk speelt de ontwikkeling van keurmerken als het FSC keurmerk, CO2 ladder daarbij een belangrijke rol.”

Als andere, belangrijke ontwikkeling voor de branche, denkt Reuvekamp dat producten steeds meer zullen aansluiten op het gedrag van de gebruiker voor acceptatie en daadwerkelijk gebruik. “Ook onderhoud wordt steeds belangrijker. De leverancier blijft langer betrokken bij het product. Er is sprake van beheervoeren voor een langere periode”, aldus Reuvekamp. De nieuwe voorzitter gaat zich inzetten voor het informeren en motiveren van de leden op gebied van duurzaamheid, het profileren van duurzaamheid van de in de sector geproduceerde producten richting overheid, samenwerking met collega organisaties en het stimuleren innovatie door informeren.

Verder zijn de heren Henk Baars als penningmeester en Maarten Durville als bestuurslid toegetreden tot het bestuur.

De vereniging Straatmeubilair is de branchevereniging op het gebied van straatmeubilair en behartigt de collectieve branchespecifieke belangen van de aangesloten leden. Naast de belangenbehartiging wil de vereniging zich richten op het verzamelen en uitwisselen van kennis op het gebied van Straatmeubilair. Onder Straatmeubilair wordt onder andere verstaan: openbare verlichting, fietsparkeervoorzieningen, park en straatmeubels, abri’s, reclamezuilen, boomroosters en hekken, etc.

(bron: Vereniging Straatmeubilair) 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!