Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Innovatieve fietsstandaard voor e-bike

Innovatieve fietsstandaard voor e-bike
fietsparkeren fietsstandaard met oplaadpunt FalcoIon
Nieuws 20 sep 2011

 De e-bike lijkt in Nederland definitief te zijn doorgebroken. Sinds 2006 is de verkoop van elektrische fietsen ongeveer verviervoudigd van 40.000 tot ruim 150.000 exemplaren vorig jaar. Dit meldt de RAI op basis van het GfK marktonderzoek Fietsen. Dit betekent dat één op de acht verkochte nieuwe fietsen elektrische trapondersteuning heeft.

Mede dankzij de opkomst van de e-bike is de verkoop van fietsen ondanks de economische tegenwind stabiel gebleven. De populariteit van de elektrische fiets gaat ten koste van de stadsfiets, maar toch blijft deze categorie het populairst met een marktaandeel van 49 procent. (bron; verkeersnet.nl) 

FalcoIon

Falco merkte het al aan de vraag naar onze innovatieve fietsstandaard; de FalcoIon. Hierin wordt de e-bike geparkeerd middels de voorvork van de fiets en kan tegelijkertijd opgeladen worden via het geïntegreerde oplaadpunt in de boog van de FalcoIon. In Nederland en Duitsland zijn er al diverse FalcoIons geplaatst, op o.a. toeristische trekpleisters, in gemeenten maar ook parkeergarages. 

Duurzaam

De FalcoIon is een duurzaam product. De fietsstandaard is gemaakt van staal; het heeft een lange levensduur en is geschikt voor hergebruik

Klik hier voor meer informatie over de fietsstandaard FalcoIon 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!