Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Geen auto van de zaak, maar een fiets!

Geen auto van de zaak, maar een fiets!
Geen auto van de zaak, maar een fiets!
Nieuws 20 sep 2011

In Denemarken, Odense, is een proef gehouden met een zogenaamde dienstfiets. In plaats van een auto van de zaak, kregen werknemers een fiets van de zaak. Deze dienstfiets heeft twee voordelen; met een dienstfiets met logo breng je het bedrijf in de publiciteit en werknemers kunnen op een voordelige manier korte trips op de fiets afleggen.

 

 

 

Dat blijkt uit de ervaringen in Odense. Daar werden bedrijven uitgenodigd om dienstfietsen aan te schaffen met subsidie. Ieder bedrijf kreeg de mogelijkheid vijf fietsen te kopen. 20 bedrijven bestelden in totaal 66 fietsen. De bedrijven moesten wel betalen, maar de prijs hing af van het gebruik van de fietsen. Werd er tijdens de campagne meer gereden dan 500 km dan betaalde men slechts eenderde. Het bedrijf dat de meeste fietskilometers aflegde, kreeg de Gouden Fietsketting.

Succesvolle campagne
De campagne was zeer succesvol, Vrijwel alle fietsen legden meer dan 500 km af en de response was erg positief. Bovendien trok de campagne veel publiciteit.
De campagne is één van de 14 promotiecampagnes die worden beschreven in de nieuwe uitgave Cyle Campagnes in Denmark van de Cycling Embassy of Denmark. Behalve op bedrijven gerichte campagnes komen daarin ook campagnes voor volwassen en kinderen aan de orde. Verder schenkt de uitgave aandacht aan helm- en verlichtingscampagnes.
(bron: Fietsberaad)

Deense vestiging Falco
Falco A/S is de Deense vestiging van Falco en is gevestigd in Vejen, Denemarken. Odense staat bekend om haar fietsgebruik en is al eens uitgeroepen tot de fietsstad van Denemarken. Op de World Expo 2010 in Shanghai stond het paviljoen van Odense in het teken van het fietsgebruik. Falco A/S sponsorde alle fietsparkeervoorzieningen en ander straatmeubilair op dit paviljoen. 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!