Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Fietsbalans: groot tekort aan fietsenrekken

Fietsbalans: groot tekort aan fietsenrekken
fietsparkeren fietsenrek fietsstandaard
Nieuws 20 sep 2011

Dat blijkt uit het onderzoek dat de Fietsersbond uitvoerde op diverse locaties. Dit onderzoek is samengevat in de Fietsbalans, het rapport dat laat zien dat het niet overal goed gesteld is met de fietsparkeervoorzieningen. Op ruim een derde van de onderzochte bestemmingen bleek namelijk een tekort aan fietsenrekken. 

Dat meldt Verkeer in Beeld; de Fietsersbond onderzocht de tekorten op 1600 locaties bij winkelgebieden, openbaar vervoerknooppunten, onderwijsinstellingen, sportcomplexen, uitgaansgelegenheden en overige voorzieningen. Op 80 procent van de locaties in en rond centrale winkelgebieden zijn op piektijden onvoldoende fietsrekken. Ook zijn er pluspunten, bijvoorbeeld gemeenten bieden meer bewaakte fietsenstallingen aan in en rondom het centrum.

Falco biedt allerlei
fietsparkeervoorzieningen; van fietsklem tot fietsenrek tot etage-fietsenrek (2 keer het aantal fietsparkeerplaatsen vergeleken met een 'normaal' fietsenrek). Al meer dan 70 jaar is Falco gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van fietsenrekken. Ook hebben we de innovatieve fietsstandaard FalcoIon ontworpen; met een geintegreerd oplaadpunt voor een e-bike.

Falco kan u als gemeente, projectontwikkelaar, architect of onderwijsinstelling helpen met advies en oplossingen omtrent fietsparkeren. Ook voor oplossingen op maat helpt Falco u graag verder.

Falco is als fabrikant van fietsparkeervoorzieningen lid van Fipavo, sectie van de Vereniging van Straatmeubilair. "De sectie Fipavo bestaat uit fabrikanten en leveranciers van fietsparkeervoorzieningen die toonaangevend zijn op de Nederlandse markt. De sectie heeft tot doel de collectieve belangen van de leden op het gebied van fietsparkeervoorzieningen te behartigen. Ook doet het Fipavo o.a. belangenbehartiging op het terrein van fietsen, fietsparkeervoorzieningen, en andere met de fiets, het parkeren en mobiliteit gerelateerde onderwerpen". Op initiatief van de Fipavo en Fietsersbond is de norm FietsParKeur voor fietsparkeersystemen tot stand gekomen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!