Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij

Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij
Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij
Nieuws 14 jun 2012

Vereniging Straatmeubilair heeft de workshop Duurzaam inkopen door overheid georganiseerd. Naar aanleiding hiervan heeft de vereniging een nieuw voorstel gedaan aan het Agentschap NL ten aan zien van de criteria hiervoor. Bas Wolbers, hoofd Technisch Bureau van Falco nam deel aan deze workshop.

Daarnaast heeft Bas Wolbers zitting in de werkgroep Duurzaamheid binnen de Vereniging Straatmeubilair en wat duidelijk werd tijdens de bijeenkomst is dat duurzaam inkopen een middel is en geen doel. Bas geeft aan dat ‘het belang om duurzaam te ondernemen voor alle partijen gelijk is. We willen het beste voor de komende generaties’.

Criteria Duurzaam Inkopen aanpassen

Het document met criteria voor het inkopen van straatmeubilair werd vanzelfsprekend uitgebreid besproken. De aanwezigen kwamen tot de conclusie dat het document in hoofdlijnen goed is, echter kleine aanpassingen zijn wenselijk.

Wat betreft sociale aspecten zoals arbeidsomstandigheden, stageplekken en bieden van werkgelegenheid draagt Vereniging Straatmeubilair zeker haar steentje bij. Ook inzake ketenbeheer, milieuvriendelijke toeleveranciers en milieuvriendelijk vervoer zitten de leden van de Vereniging op het goede spoor. Enkele tips zoals flexibele contractvormen en contracten waarin duurzaamheidswinst is vastgelegd werden goed ontvangen. De bijeenkomst krijgt dan ook zeker een vervolg. Bas vindt het een goed traject, mede door de samenwerking binnen de branche.

Het Agentschap NL gaat beoordelen of het voorstel van de Vereniging Straatmeubilair reëel is.

De Vereniging Straatmeubilair is de branchevereniging op het gebied van straatmeubilair en behartigt de collectieve en branche specifieke belangen van de aangesloten leden. Naast de belangenbehartiging richt de vereniging zich op het verzamelen en uitwisselen van kennis op het gebied van straatmeubilair.

Falco heeft duurzaamheid al hoog in het vaandel heeft staan, net als de andere leden van de Vereniging Straatmeubilair. Falco zet zich op diverse vlakken in om duurzaam te ondernemen. De behaalde ISO-certificaten 9001 en vooral14001 laten dit zien. Verder staat Falco op het punt de Co²-prestatieladder in te voeren en gaat hierin voor het hoogste niveau!

Dit artikel leest u ook in het FalcoConnect, het relatiemagazine van Falco. Wilt u deze twee keer per jaar gratis ontvangen? Vraag deze aan bij uw Falco contactpersoon.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!