Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco ontvangt ISO 9001 en 14001

Falco ontvangt ISO 9001 en 14001
Falco ontvangt ISO 9001 en 14001
Nieuws 10 nov 2011

Falco te Vriezenveen heeft het auditprogramma voor de ISO-certificaten succesvol doorlopen. Op 9 november nam de directie de ISO-certificaten 9001 en 14001 dan ook in ontvangst.

Kwaliteit, service, milieu en duurzaamheid zijn altijd belangrijke aspecten geweest voor Falco. Als producent van o.a. fietsparkeervoorzieningen en straatmeubilair zijn duurzame producten belangrijk. Met de ISO-certificaten worden o.a. deze aspecten vastgelegd en aantoonbaar.

 

Middels het ISO-certificaat 9001 legt Falco haar kwaliteitsmanagement vast en wordt bevestigd dat Falco hier ruimschoots aan voldoet. Een goed voorbeeld van Falco's kwaliteit is dat er op geen enkele afdeling aanpassingen zijn gemaakt. Hoofd Bedrijfsbureau van Falco, William Flim, is nauw betrokken geweest bij het proces en vertelt "we hoefden op de werkvloer niets te veranderen, er is zelfs geen opmerking geweest tijdens de audit op geen enkele afdeling". Het vastleggen van deze processen zorgt ervoor dat in de toekomst dit zo blijft en wordt verbeterd waar nodig, ook van Falco's leveranciers.

Het ISO-certificaat 14001 toont aan dat Falco milieuvriendelijk werkt en produceert en dit integreert in haar bedrijfsvoering. Zo hebben o.a. vrachtwagenchauffeurs een training gehad om zuinig te rijden, heeft Falco het Fietsplan geïntroduceerd en worden er nieuwe vrachtwagens aangeschaft met de meest milieuvriendelijke motor (Euro5 EVV).

Franz Friesacher, algemeen directeur en eigenaar geeft hiermee een duidelijke boodschap af. "We willen hiermee laten zien dat een voldoende niet genoeg is, we streven naar een 10+ voor ons milieumanagement". Dat is ook de reden dat Falco voornemens is deel te nemen aan de CO2-ladder.

Op de foto directeur Franz Friesacher en hoofd Bedrijfsbureau William Flim met de ISO-certificaten
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!