Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout

Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout
Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout
Nieuws 31 jul 2013

Al sinds 1997 verwerkt Falco FSC® gecertificeerd hardhout voor producten als fietsoverkappingen en parkmeubilair. Falco bezit voor FSC® gecertificeerd hardhout dan ook een certificaat. Dat certificaat bewijst dat door Falco verwerkt hout is geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Council® en afkomstig is uit goed beheerde bossen.

De FSC©-certificering beslaat de hele keten, van zagerij tot de fabrikant van eindproducten, van kap tot schap (ook wel Chain of Custody genoemd). De hele keten wordt daarmee bewaakt door onafhankelijke certificeerders en garandeert dat FSC® gecertificeerd hout ook daadwerkelijk FSC-hout is. Het bedrijf dat Falco certificeert is Control Union Certifications. Aan een certificering gaat telkens een uitgebreide audit vooraf.

Leerzame feiten over FSC-hout:

  • Bijna 150 miljoen hectare bos wordt wereldwijd gemanaged volgens de standaarden van de Forest Stewardschip Council (stand: april 2012).
  • Met gecertificeerde bossen in 80 landen op vijf continenten is FSC de leidende standaard voor verantwoorde certificering.
  • Kleine en coöperatieve producenten bezitten 24% van alle FSC Forest Management certificates: dat is 7% van alle FSC-gecertificeerde bosgebieden wereldwijd.
  • In April 2012 waren er 1114 producentencertificaten in het FSC-systeem, inclusief 414 Group Certificates, die staan voor maar liefst 250,000 groepsleden. De meerderheid daarvan zijn kleine en coöperatieve producenten.

Falco draagt het FSC keurmerk een warm hart toe en zou het liefste uitsluitend 100% FSC® gecertificeerd hout willen uitleveren. Ten aanzien van FSC® gecertificeerd tropisch hardhout levert Falco dan ook 100% FSC® gecertificeerd hout. Het FSC gecertificeerd vuren hout kan Falco momenteel alleen aankopen onder de claim FSC Mix 70%. Door het toepassen van FSC Mix 70% vurenhout als gording in combinatie met FSC 100% tropisch hardhout als wandbekleding communiceert Falco in dit geval het label FSC Mix en de claim FSC Mix 70% voor het samengestelde artikel. Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!