Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco gaat duurzaam bouwen

Falco gaat duurzaam bouwen
Falco gaat duurzaam bouwen
Nieuws 14 apr 2015

Wethouder Oudendijk heeft namens het College van burgemeester en wethouders van Twenterand op donderdag 9 april jl .een intentieovereenkomst ‘Asbest van het bedrijfsdak’ ondertekend. Falco mocht de gemeente Twenterand en Provincie Overijssel welkom heten op het hoofdkantoor in Vriezenveen.

Falco heeft als één van de eerste bedrijven in Twenterand toegezegd om het bestaande asbest te vervangen door duurzame alternatieven. Dat initiatief werd door de wethouder Oudendijk en de Provincie Overijssel aangegrepen om de overeenkomst op het Falco hoofdkantoor te ondertekenen.

Falco gaat met ondersteuning van de gemeente Twenterand en de provincie Overijssel het asbest vervangen. Asbestdaken vormen een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en voor de economie.  Het vervangen van het dak is tevens onderdeel van een grote verbouwing; er wordt een nieuwe hal gebouwd ter verbetering van het werkklimaat en duurzaamheid.

Asbest van het bedrijfsdak

Het project ‘Asbest van het Bedrijfsdak’ is een samenwerkingsverband van Overijsselse gemeenten, de provincie Overijssel, Bouwend Nederland (Regio Oost), de Stichting Pioneering, VNO-NCW, Hogeschool Saxion en UNETO-VNO.

Lees meer over

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!