Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan

Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan
Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan
Nieuws 28 mrt 2012

De Engelse vestiging van Falco vierde afgelopen maand een jubileumfeest! Falco UK bestaat namelijk 20 jaar en werd gefeliciteerd door Karen Bradley, lid van het parlement voor Staffordshire Moorlands.

Het jubileum werd gevierd in het bedrijfspand van Falco UK, gevestigd in Leek en werd bijgewoond door o.a. parlementslid Karen Bradley. Ze maakte kennis met de werknemers en met een aantal producten van Falco UK. Als speciale gast sneed Bradley de speciaal gemaakte Falco UK taart aan voor alle aanwezigen.

Karen vond het ‘een groot voorrecht te zijn uitgenodigd door Falco UK en samen het 20-jarig bestaan te vieren. Falco UK is een echt succesverhaal en ik wens ze nog meer succes in de komende 20 jaren'.

Geschiedenis van Falco UK

Falco UK begon, in februari 1992 in Winkhill - een klein landelijk dorpje nabij Leek, als Arunhithe Ltd. Het bedrijf begon met het verkopen en installeren van speeltoestellen en had een klein portfolio van producten met vernieuwende fietsparkeersystemen van Falco BV.

Het bedrijf groeit en de vraag naar Falco producten neemt toe met als gevolg dat er ook straatmeubilair, luifels en overkappingen worden toegevoegd aan het assortiment. In mei van dat jaar verhuist het bedrijf naar een nieuw en veel groter pand aan Barnfields in Leek. Hierdoor komt er een grotere ruimte beschikbaar voor kantoor en opslag en kan het bedrijf verder groeien.

In 2004 besluiten de toenmalige eigenaars (Richard en Yvonne Martin) met pensioen te gaan. Falco maakt van de gelegenheid gebruik om te investeren in het bedrijf, haar vraag naar Falco producten te beschermen en belangrijk ontwikkelingskapitaal te verschaffen voor de toekomstige groei. In december 2005 wordt Arunhithe Ltd. officieel een volle dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf Falco en wordt omgedoopt naar Falco UK Ltd.

Naar aanleiding van deze investering groeit Falco UK snel, de omzet stijgt en er worden belangrijke contracten gewonnen van lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en tal van grote privé-ontwikkelingen, zoals Manchester City FC, Euston Station en het Ministerie van Defensie hoofdkantoor in Londen.

In het najaar van 2008 verhuist Falco UK naar een drie keer zo groot pand, gevestigd op het Leekbrook Industrieel terrein. Ook de nieuwe locatie biedt een veel grotere opslagfaciliteit, grotere kantoren en een veilige werkplek voor het groeiende aantal medewerkers.

Nu met meer dan 18 medewerkers en met een order intake die is verdrievoudigd sinds 2005, is Falco UK goed gepositioneerd om verder te groeien in de toekomst en Leek op de kaart te houden als het centrum van fietsen en fietsparkeren bij uitstek!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!