Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Duurzame investeringen Falco

Duurzame investeringen Falco
Duurzame investeringen Falco
Nieuws 8 sep 2017

Bij Falco kijken we met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar een mooiere buitenwereld. Voor de fabricage van onze producten gebruiken we duurzame materialen zoals hout met het FSC® keurmerk. Andere materialen die we gebruiken, zoals staal, polycarbonaat en restmateriaal worden hergebruikt of zamelen we volledig gescheiden in, zodat het makkelijker te recyclen is.

Falco investeert continue in duurzame oplossingen. Zo zijn vanaf 2024 asbestdaken verboden in Nederland. Falco heeft er echter voor gekozen om in augustus 2017 al het asbest te vervangen! Door dit besluit geeft Falco blijk dat het dit risico zeer serieus neemt. Er is nu volledig nieuwe beplating aangebracht en binnenkort zullen op dit nieuwe dak ook nog een aantalzonnepanelen geplaatst worden. Duurzaam denken en doen!

Sinds 28 november 2017 staat er ook een windmolen op het Falco terrein. Falco is 1 van de eerste Twentse bedrijven die voor een windmolen kiest als middel om lokaal duurzaam energie op te wekken.

Door het plaatsen van denieuwe zonnepanelen en de windmolen is het streven dat Falco voor 100% van de jaarlijkse stroombehoefte zelfvoorzienend zal zijn!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!