Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Duurzame Falco fietsenrekken in Finland

Duurzame Falco fietsenrekken in Finland
fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
Nieuws 18 feb 2020

Onze Finse partner koopt al geruime tijd Falco producten zoals fietsenrekken en overkappingen bij Falco. Onlangs ontvingen we bijgaande foto’s met een mooi verhaal. De Falco fietsenrekken van het model Almelo ( inmiddels niet meer in ons assortiment) zijn in 2011 geplaatst in Väinönkatu. Vorig jaar is de straat waar de fietsenrekken geplaatst zijn veranderd in een straat alleen voor voetgangers. De fietsenrekken hadden geen functie meer op de oude locatie. Ondanks de strenge Finse winters, strooizout etc zagen de fietsenrekken er nog zeer goed uit. Daarom heeft de gemeente een nieuwe locatie gevonden voor de fietsenrekken. De fietsenrekken zijn verplaatst naar het Paviljonki Trade Fair Center.

Deze benadering past heel erg goed hoe Falco economie ziet; circulair in plaats van lineair. Lees hier meer over Falco & de circulaire economie. We zien steeds meer van dit soort iniatieven die erop gericht zijn om minder weg te gooien. Hout dat vervangen wordt bij straatmeubilair bijvoorbeeld.

In de nabije toekomst zal Falco de mogelijkheden om circulair te werken nog verder onderzoeken.Ideeen om uw producten in de buitenruimte te vervangen? Wij horen graag van u (info@falco.nl, 0546 55 44 44).

fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!