Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 27: Fietsparkeren in Slowakije

Week 27: Fietsparkeren in Slowakije
Week 27: Fietsparkeren in Slowakije
Montage project van de week 6 jul 2023

Als je de binnenplaats van de basisschool in Ivanka pri Dunaji, Solwakije oploopt, vallen je ogen op tientallen fietsen. Om precies te zijn is er op dit moment plaats voor maar liefst 156 fietsen in de fietsenrekken! De gemeente, als investeerder, heeft besloten om haar leerlingen een duurzame manier van leven bij te brengen, waar ecotransport zeker deel van uitmaakt. De basisschool in Ivanka pri Dunaji is de op één na grootste basisschool in Slowakije. Daarom is dit een waardig voorbeeld om te volgen. De fietsenrekken die we hier hebben geïnstalleerd worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, maar ook door hun veiligheid en vriendelijkheid voor het fietsframe.

Fietsparkeren onder overkapping

"De gemeente was vanaf het begin duidelijk over waar de fietsenstalling aan moest voldoen. Hij schreef een aanbesteding uit waarin de individuele bijzonderheden duidelijk waren gedefinieerd. Op basis hiervan deden we mee aan de wedstrijd, die we wonnen met onze oplossing", legt Dávid Baráth van Studio 21, uit. Op basis van het voorstel van de architect besloot de investeerder het fietsparkeren niet alleen op het schoolplein van de plaatselijke basisschool op te lossen, maar ook bij het gemeentekantoor en het gezondheidscentrum, waar 28 fietsenrekken werden geïnstalleerd in een tweelaagse oplossing. Gekozen werd voor het etagerek FalcoLevel Eco. Studio 21 is de Slowaakse vertegenwoordiger van Falco.

Wat de basisschool zelf betreft, was de eis van de investeerder fietsenrekken met een moderne, stijlvole en functionele overkapping, en in kleur, d.w.z. niet alleen thermisch verzinkt, maar gepoedercoat in een subtiele antracietkleur. De FalcoSpan overkapping maakt het parkeren comfortabeler voor schoolkinderen.

Internationaal

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.

Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 13 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf. 

Klik hier voor het complete overzicht.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!