Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Zonne- energie voor Falco!

Zonne- energie voor Falco!
Zonne- energie voor Falco!
Bedrijfsnieuws 17 jul 2013

Een van de doelstellingen van Falco is om haar CO2 uitstoot te verlagen en het energieverbruik te verlagen waar mogelijk. Recent zijn er maar liefst 202 zonnepanelen geplaatst om een deel van de energievoorziening te vervangen door zonne-energie!

De 202 zonnepanelen zijn geïnstalleerd op de daken van het Falco bedrijfscomplex. Door plaatsing van de zonnepanelen wordt er maar liefst 10% van het normale stroomverbruik bespaard. En daarmee is Falco voor 10% van de jaarlijkse stroombehoefte zelfvoorzienend.

Falco bespaart volgens de CO2-ladder van SKOA ook nog eens 19,4 ton CO2 en – op termijn- ook de nodige euro’s aan energiekosten.

Met de zonne-energie die opgewekt wordt en niet wordt gebruikt bijvoorbeeld wanneer het bedrijf gesloten is wordt deze terug gegeven aan het elektriciteitsnet.

Want duurzaam zorgen voor later doe je samen!

Lees hier meer over Falco en duurzaamheid,

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!