Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Op maat gemaakt!
Op maat gemaakt!
Bedrijfsnieuws 9 feb 2017

Falco heeft ruim 15.000 producten en productvarianten in het assortiment. De meeste producten ontwerpt, ontwikkelt en produceert Falco in haar eigen fabriek in het Nederlandse Vriezenveen. Door de aanwezigheid van een eigen afdeling productontwikkeling en eigen productiehallen is het relatief eenvoudig om een prototype te fabriceren, producten op maat te ontwikkelen of om aanpassingen op een bestaand product door te voeren. Al dan niet in nauwe samenwerking met landschapsarchitecten, planologen en gerenommeerde industriele ontwerpbureaus.

Onze projectadviseurs zijn altijd bereid om met u na te denken over de inrichting van uw buitenruimte of fietskelder. In samenwerking met de afdeling productontwikkeling kan er bijvoorbeeld een plattegrond worden uitgewerkt met diverse fietsparkeeroplossingen of kunnen er renderingen van op maat gemaakte overkappingen worden gemaakt.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een project dat is uitgevoerd is voor Willem 2, in opdracht van Troeijen. Men was op zoek naar een overkapping voor de plek waar de minder valide supporters hun club aanmoedigen. Boven de rendering die is gemaakt door de Falco afdeling productontwikkeling en onder een foto van het eindresultaat. Het eindresultaat is een aangepaste bestaande FalcoTel overkapping. In de ontwerpfase zijn een aantal zaken aangepast, zo was de hoogte van de overkapping relevant, het publiek op de achterliggende tribunes moest hier geen hinder van ondervinden. wat betreft het dak was het belangrijk dat het dak lichtdoorlatend was. In de rendering is de overkapping met damwand profielplaten getekend, bij de uiteindelijke uitvoering is gekozen voor vlakke beplating polycarbonaat.

Overkapping minder validen tribune

Vraag hier ons Falco in projects boek aan voor inspiratie of bekijkde op maat gemaakte fietsparkeersystemen of het op maat gemaakte straatmeubilair dat we voor klanten hebben uitgevoerd.

renderingen_opmaatgemaakt_Falco
renderingen_opmaatgemaakt_Falco
renderingen_opmaatgemaakt_Falco
renderingen_opmaatgemaakt_Falco
renderingen_opmaatgemaakt_Falco
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!