Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Ontwerpwedstrijd 650 jaar Vriezenveen

Ontwerpwedstrijd 650 jaar Vriezenveen
ontwerp straatmeubilair plantenbak
Bedrijfsnieuws 7 nov 2019

Tijdens de beurs 650 jaar Vriezenveen konden bezoekers van de Falco stand een ontwerp maken voor een nieuwe bank. Uit de vele gemaakte ontwerpen heeft de jury, bestaand uit twee Falco productontwerpers, het ontwerp van Thijs en Petra van het bedrijf Land van Maas en Webbink gekozen als winnend ontwerp.

Deze originele bank, met een link naar 650 jaar Vriezenveen, gaan we daadwerkelijk produceren en plaatsen en zal een mooie plek krijgen op een locatie die de winnaars uitkiezen.

Vanaf deze pagina zullen we het hele proces in beeld brengen, tot en met de plaatsing van de bank.

Oktober :

Naar aanleiding van de schets heeft Falco's productontwerper Robin een rendering gemaakt. Robin heeft de v vorm van de schets gehanteerd, en naast de twee zitvlakken het middelste gedeelte van de bank bedacht als plantenbak. De bank zal worden geproduceerd met de materialen staal en FSC® gecertificeerd hardhout. In het staal worden een motief van bloemen uitgesneden.

Begin november:

Op de afdeling Productontwikkeling is met de 3d printer een klein prototype gemaakt. Dit geeft een goed beeld hoe het bankje er uit komt te zien. Tevens zijn er werktekeningen en werkkaarten gemaakt, zodat de afdeling productie precies weet hoe de bank geproduceerd moet worden.

Eind november:

In de productie is het staal bewerkt met de plasmasnijder en zijn lassers aan het werk geweest. Met als resultaat dat de stalen constructie van de bank gereed is. Het staal is thermisch verzinkt, nu is het staal beschermd tegen corrosie. In de fabriek is de bank helemaal geschaafd en klaar voor het poedercoaten! Het poedercoaten gebeurd in onze fabriek in Vriezenveen.

Begin december:

Het stalen gedeelte van de bank is nu ook gepoedercoat. Eerst wordt de bank goed gereinigd en gewassen. Daarna komt er een primer op het staal en gaat de bank voor de eerste keer de oven in. Daarna wordt er een poedercoat laag aangebracht en gaat de bank voor de tweede keer in de oven. De bank is nu gereed voor de volgende stap: de afdeling voormontage waar de houten zittingen op de bank worden aangebracht.

Bekijk hier een filmpje van het poedercoat proces.

Eind december:

Op de afdeling Voormontage zijn de houten latten aangebracht. Op deze afdeling is ook het poedercoat werk beoordeeld. Hiermee is de bank helemaal gereed! De bank is klaar voor transport en zal in het nieuwe jaar geplaatst worden door ons Falco monteurs op een nader te bepalen locatie!

ontwerp straatmeubilair buitenbank plantenbak
ontwerp straatmeubilair buitenbank plantenbak
ontwerp straatmeubilair buitenbank plantenbak
straatmeubilair bank ontwerp
straatmeubilair bank ontwerp
straatmeubilair zwart staal
straatmeubilair bank zitbank verzinkt
proces productie zitbank straatmeubilair
proces productie zitbank straatmeubilair
proces productie zitbank straatmeubilair
proces productie zitbank straatmeubilair
straatmeubilair zitbank plantenbak ontwerpwedstrijd
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!