Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Ontwerper in beeld: Milou Bergs

Ontwerper in beeld: Milou Bergs
fietsparkeren fietsomsluiting FalcoAlign Milou Bergs
Bedrijfsnieuws 22 jul 2019

In onderstaande artikel schrijft ontwerper Milou Bergs over de ontwikkeling van FalcoAlign en de samenwerking met Falco.

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven met het ontwerp ‘Align’, een nieuw idee voor het parkeren van fietsen met het doel om de publieke ruimte zo sereen en efficiënt mogelijk in te richten. 

Toen ik Align voor het eerst presenteerde tijdens Dutch Design Week 2017 in Eindhoven, kreeg het idee en ontwerp veel enthousiaste reactie’s en mogelijke toepassingen in zowel Nederland als in het buitenland. Door de reactie’s werd ik gemotiveerd om het ontwerp in productie te laten nemen en om het op de markt te gaan zetten. 

Samen met een business coach vanuit Lameco en de gemeente Eindhoven, heb ik toen een plan opgesteld over hoe ik het als ontwerper voor me zag om het product op de markt te gaan zetten. Hierdoor kwam ik al snel in contact met Falco, om te kijken of er eventueel wederzijdse interesse was voor het produceren en het verkopen van de ‘Align’. 

Dat was er zeker. Er zijn toen vanaf het begin duidelijke afspraken gemaakt en er is naderhand goed gecommuniceerd over de keuzes en veranderingen binnen het ontwerp tijdens het productieproces. Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking, waarin Falco mijn ontwerp goed heeft overgenomen en het tot een nog realistischer product heeft uitgewerkt. 

Er is toen ongeveer 1,5 jaar overheen gegaan, toen ik onlangs een mailtje kreeg met het goede nieuws dat de ‘Align’ productieklaar was en dat deze vanaf nu onder de naam ‘FalcoAlign’ verkocht kon worden en voor het eerst gepresenteerd zou worden op het Nationaal Fietscongres in Houten. 

Op het Nationaal Fietscongres mocht ik samen met Mark Pruijssen de ‘FalcoAlign’ gaan tonen. Dit was tevens ook voor mij de eerste keer dat ik het productie-gereed prototype zou zien. Het congres bestond uit twee interessante dagen. Ik heb daar leuke mensen ontmoet en enthousiaste reactie’s gekregen op zowel het ontwerp als de samenwerking met Falco. 

Natuurlijk wel een hele andere wereld waar ik opeens inrolde als ontwerper. Maar ik vond het erg fijn dat ik daardoor contacten kon leggen met mensen uit deze branche.  Daarnaast was het voor mij dan ook zeker interessant om tijdens het congress naar alle ontwikkelingen te kijken op het gebied van bijvoorbeeld: fietsen, fietsparkeren, verkeersonderzoek, verkeersplanning en gedragsverandering. Al bij al een goede inspiratiebron! Wie weet rolt er wel weer eens een nieuw idee uit.

fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
fietsparkeren fietsomsluiting fietsparkeersysteem FalcoAlign
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!