Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start

Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start
Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start
Bedrijfsnieuws 20 sep 2011

De eerste spreekwoordelijke schop is al een tijdje geleden de grond in gegaan, maar nu is definitief de basis gelegd, oftewel de fundatie, voor het nieuwe Falco hoofdkantoor aan de Weitzelweg te Vriezenveen.

Groei
In het Falco Grote Buitenboek werd al het één en ander toegelicht over deze nieuwbouw. Door de groei van de afgelopen jaren zijn namelijk diverse afdelingen verspreid geraakt over het Falco-complex. Het huidige kantoorgebouw wordt daarom uitgebreid en vernieuwd door bouwbedrijf Karsten uit Daarlerveen.
De nieuwbouw, ontworpen door IAA, is een duidelijke expressie van het vertrouwen van Falco in de toekomst en van de ambitie om verder te groeien. Lees meer over hoe Falco groeide vanaf de jaren '50.

Ontwerp 
Architect Harry Klunder van IAA heeft qua kleur, materiaal en vormeenheid ervoor gezorgd dat het bestaande pand verder wordt aangepast aan het nieuw te bouwen pand. De schil van het huidige kantoor komt zo in harmonie met het nieuw te bouwen pand. Daarmee blijft de eenheid gewaarborgd. Klunder vindt het ook een mooi voorbeeld van de revitalisatie van bedrijventerreinen, in dit geval het bedrijventerrein Weitzelpoort in Vriezenveen.


De oplevering van het duurzame kantoorgebouw is naar verwachting in het najaar van 2010.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!