Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Nieuw inspiratieplatform Mooi Meubilair

Nieuw inspiratieplatform Mooi Meubilair
mooi meubilair website tijdschrift
Bedrijfsnieuws 24 apr 2020

Mooi Meubilair is een nieuw inspiratieplatform voor straatmeubilair, groenaankleding en -bescherming, afvalbeheersing in de buitenruimte en nog veel meer. De website mooimeubilair.nl en het gelijknamige, gratis Mooi Meubilair Magazine zijn een samenwerking tussen Falco en ELBA\REC, o.a. uitgever van vakmedia als Stedelijk Interieur.

Informatie & inspiratie

Mooi Meubilair gaat u dus, zowel off- als online, inspireren en informeren over de inrichting van de publieke huiskamer. Wat zijn de nieuwe trends en ontwikkelingen, welke materialen winnen aan populariteit, waar vindt u actuele projecten en welke cases mag u zeker niet missen? Op deze en nog veel meer vragen gaat Mooi Meubilair u de antwoorden geven. We presenteren u een prachtig palet aan banken, boombanken, stoelen en hockers, picknicksets, zitelementen, afvalbakken, plantenbakken en boombescherming. Wij reiken u handige, ongedachte mogelijkheden aan. Nemen u mee in de wereld van verantwoord produceren en oog voor circulariteit.

Website en vaktijdschrift

Bekijk nu de website mooimeubilair.nl en vraag alvast het tijdschrift aan dat in September zal uitkomen.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!