Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair

Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair
Martin Reuvekamp nieuwe voorzitter Vereniging Straatmeubilair
Bedrijfsnieuws 26 jul 2012

Martin Reuvekamp, commercieel adjunct-directeur van Falco, is door de ledenvergadering van de Vereniging Straatmeubilair benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Ton van Klooster op. Reuvekamp heeft al enige jaren ervaring als penningmeester van deze vereniging. De Vereniging Straatmeubilair is de vereniging van en voor leveranciers van straatmeubilair. Zij organiseert het collectief en het netwerk en draagt hierdoor bij aan een duurzame openbare ruimte.

“Straatmeubilair is nog steeds van groot belang voor een leefbare buitenruimte. Niet alleen als verfraaiing van de gemeente maar ook in het algemeen belang van het publiek”, zei Reuvekamp bij zijn aanstelling. Hij ziet voor de Vereniging Straatmeubilair en haar leden voldoende perspectief voor de komende jaren: “Duurzaamheid, of beter nog Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is daarbij van groot belang. Total cost of ownership begint een rol te spelen in bestekken en ik constateer een toeneming van duurzaamheid als criterium bij inkoopbeslissingen. Ook spannen onze leden zich steeds meer in voor MVO en duurzaamheid. Natuurlijk speelt de ontwikkeling van keurmerken als het FSC keurmerk, CO2 ladder daarbij een belangrijke rol.”

Als andere, belangrijke ontwikkeling voor de branche, denkt Reuvekamp dat producten steeds meer zullen aansluiten op het gedrag van de gebruiker voor acceptatie en daadwerkelijk gebruik. “Ook onderhoud wordt steeds belangrijker. De leverancier blijft langer betrokken bij het product. Er is sprake van beheervoeren voor een langere periode”, aldus Reuvekamp. De nieuwe voorzitter gaat zich inzetten voor het informeren en motiveren van de leden op gebied van duurzaamheid, het profileren van duurzaamheid van de in de sector geproduceerde producten richting overheid, samenwerking met collega organisaties en het stimuleren innovatie door informeren.

Verder zijn de heren Henk Baars als penningmeester en Maarten Durville als bestuurslid toegetreden tot het bestuur.

De vereniging Straatmeubilair is de branchevereniging op het gebied van straatmeubilair en behartigt de collectieve branchespecifieke belangen van de aangesloten leden. Naast de belangenbehartiging wil de vereniging zich richten op het verzamelen en uitwisselen van kennis op het gebied van Straatmeubilair. Onder Straatmeubilair wordt onder andere verstaan: openbare verlichting, fietsparkeervoorzieningen, park en straatmeubels, abri’s, reclamezuilen, boomroosters en hekken, etc.

(bron: Vereniging Straatmeubilair) 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!