Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Innovatieve fietsstandaard voor e-bike

Innovatieve fietsstandaard voor e-bike
fietsparkeren fietsstandaard met oplaadpunt FalcoIon
Bedrijfsnieuws 20 sep 2011

 De e-bike lijkt in Nederland definitief te zijn doorgebroken. Sinds 2006 is de verkoop van elektrische fietsen ongeveer verviervoudigd van 40.000 tot ruim 150.000 exemplaren vorig jaar. Dit meldt de RAI op basis van het GfK marktonderzoek Fietsen. Dit betekent dat één op de acht verkochte nieuwe fietsen elektrische trapondersteuning heeft.

Mede dankzij de opkomst van de e-bike is de verkoop van fietsen ondanks de economische tegenwind stabiel gebleven. De populariteit van de elektrische fiets gaat ten koste van de stadsfiets, maar toch blijft deze categorie het populairst met een marktaandeel van 49 procent. (bron; verkeersnet.nl) 

FalcoIon

Falco merkte het al aan de vraag naar onze innovatieve fietsstandaard; de FalcoIon. Hierin wordt de e-bike geparkeerd middels de voorvork van de fiets en kan tegelijkertijd opgeladen worden via het geïntegreerde oplaadpunt in de boog van de FalcoIon. In Nederland en Duitsland zijn er al diverse FalcoIons geplaatst, op o.a. toeristische trekpleisters, in gemeenten maar ook parkeergarages. 

Duurzaam

De FalcoIon is een duurzaam product. De fietsstandaard is gemaakt van staal; het heeft een lange levensduur en is geschikt voor hergebruik

Klik hier voor meer informatie over de fietsstandaard FalcoIon 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!